Uşak İMO’dan Örgütlenme ve Meslek Yasası çalıştayı

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Uşak Şubesi, “Örgütlenme ve Meslek Yasası Çalıştayı” düzenledi.
Uşak İMO’dan Örgütlenme ve Meslek Yasası çalıştayı

Uşak’ta bir otelde düzenlenen çalıştaya;  İMO Genel başkanı Cemal Gökçe, İMO Denizli Şube Başkanı Prof. Dr. Şevket Murat Şenel, İMO Yönetim Kurulu üyesi Necati Atıcı İMO Saymanı Bülent Erkul, İMO Konya Şube Başkanı Dr. Soner Şeker ve Ege Bölgesi illeri İMO Başkanları katıldı.

Düzenledikleri çalıştayın, İnşaat Mühendisleri Odalarının örgütlenmesi ile ilgili yapılan hatalar ve çözümleri ile ilgili bir çalıştay olduğunu  kaydeden İMO Uşak Şube Başkanı Ali Osman Doruk, “Ayrıca Mühendislik yasasının çıkarılması ile ilgili bir çalıştay olduğunu da söyleyebilirim. Burada edindiğimiz bilgi ve sonuçların ışığında örgütlülüğümüz içerisinde neler yapmamız gerekiyor? Dışarıya karşı üyelerimizin hakkını nasıl savunuruz? Gibi konuları tartışıp yol haritası çıkarmak istiyoruz” dedi.

Doruk, “İMO Uşak Şubesi olarak 350 kayıtlı üyemiz var. Şube olarak faaliyet geçtiğimiz 2001 yılından bu yana ilk kez bir çalıştay düzenleniyor ve genel başkanımız ve yönetimi de ilk kez Uşak’ı ziyaret ediyor. Bu çalıştay sonunda, üyelerimizin, mesleklerine, odasına ve birbirlerine daha çok sahip çıkmasını ümit ediyoruz.

Çalıştayımıza Genel Başkanımız, yardımcıları, Ege Bölgesi oda başkanları olmak üzere 100’ün üzerinde meslektaşımız katılmaktadır. Mesleğimiz için hayırlı uğurlu olsun” şeklinde bilgi verdi.

İMO Genel Başkanı Cemal Gökçe ise çalıştayda şu konuşmayı yaptı: “Uşak, tarihi ipek yolu üzerinde geçmişi bugünden daha zengin bir kent. Ancak geçmişi ile orantılı olarak gelişememiş. Uşak, bizim için de çok önemli bir kent. Meslektaşlarımızın örgütlü olduğu 26 ilimizden birisi. Bu yönden de sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyuz.

İnşaat mühendisliği insanlık tarihinin var olduğundan beri olan bir meslek. Yaşatan, barıştıran çok önemli bir meslek. Tarih sürecinde mesleğimiz ve meslektaşlarımız hep örgütlü olmuştur.

İnşaat Mühendisliği, hak ettiği kadar değer verilmeyen bir meslektir. Ülkemiz her anı ile sorunlu bir ülke. Türkiye 24 Haziran ve 25 Haziran günlerinde aynı Türkiye değil.

Dövizin hızla arttığı bir ülke olan Türkiye ekonomisini inşaat sektörüne bağlamış bir ülke halinden bugün bankacıların emlakçı olduğu bir ülke haline dönüşüyor. Biz, mühendisler mesleğimize elbette önem veririz. Ama biz aynı zamanda planlı bir ekonominin olmazsa olmazıyız.

Ülkemiz, kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına 6,5 üzerinde bir deprem kuşağında yer alırken, bilen bilmeyen herkes mühendis oluyor.  Mühendislik bir ihtisas ve tecrübe işidir. Herkes yapamaz” dedi.

Çalıştay gün boyu süren,  örgütlenme ve meslek yasaları ile ilgili oturum ve tartışmalarla sone erdi.