Uşak İMO’da ekonomik kriz ve riskli binaların tehlikesi görüşüldü

İnşaat sektöründeki yaşanan krizi değerlendiren Uşak İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Şube Başkanı Ali Osman Doruk, üyelerine sektördeki krizin 2019 yılında süreceği uyarısında bulundu.
Uşak İMO’da ekonomik kriz ve riskli binaların tehlikesi görüşüldü

Uşak İMO üyeleri ile 2019 yılının ilk kahvaltılı toplantısında bir araya gelen İMO Uşak Şube Başkanı Ali Osman Doruk, tüm sektörlerin lokomotifi olan inşaat sektörünün sıkıntıda olduğunu belirtti.

İmar barışı ile çürük binalara af çıkarıldığını söyleyen Doruk, bu durumunda mal ve can kaybına yol açmasından endişe duyduğunu, Uşak’ta da tehlikenin büyük olduğunu dile getirdi.

“EKONOMİK DARALMA 2019 YILINDA ARTACAK”

Oda üyesi inşaat mühendislerinin ekonomik sıkıntılar nedeni ile zor günler geçirdiğinden yakınan Oda Başkanı Ali Osman Doruk, “meslektaşlarımız 2017 yılında Uşak Belediyesi’ne inşaat ruhsatı için 1 milyon 100 bin metre karelik bir başvuru yaparken bu rakam 2018 yılında yüzde 25 oranında azalarak, 810 bin metrekareye düşmüş.

Aynı durum OSB müdürlüklerinde de var.  Sanayicilerimizde de gözle görülür bir daralma var.         Hem ülkemizde hem de küresel piyasalarda görülen daralmanın acı etkisini hep birlikte yaşıyoruz.

Tahminime göre, 2019 yılında da ekonomik açıdan parlak bir gelecek beklemiyorum. Bu yüzden bu yılda biraz daha küçük adımlarla yürümek ve temkinli olmak gerekir diye düşünüyorum. Her şeye rağmen çok da karamsar olmayalım.     Sektörümüz yıllar içerisinde birçok kriz atlattı. Sanırım bunu da atlatacağız” dedi.

Doruk, 2 Mart tarihinde yayınlanan bir yönetmelikle zaten mimarların elinde olan şantiye şefliğinin, artık teknik öğretmen ve teknikerlerin bile yapabileceği hale geldiğini, bu konuda oda olarak girişimlerde bulunduklarını, bu pastadan inşaat mühendislerine çok küçük bir pay kalacağını dile getirdi ve yapı müteahhitliği yönetmeliğinde yapılan değişikliklerin de yeterli olmadığını, dile getirmelerine rağmen seslerini duyuramadıklarını da belirtti. Deprem yönetmeliği konusunda oda üyelerine eğitim verdiklerini de belirten Doruk, “Oda olarak kriz zamanlarını eğitimle dolduralım istedik. Bu dönemi eğitimle geçirmenin faydalı olacağını düşündük. Bu arada sizlerin fikirlerini alam şansımız olur” dedi.

Geçen yıl başlatılan “İmar Barışı” konusuna değinen Doruk, “Belirtilen yasada Uşak’ta 17 bin kişinin imar barışından yaralanmak için başvurduğunu duyunca tüylerim diken diken oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanımız, bu rakamın Türkiye de milyonu geçtiğini açıkladı. İmar affı, imar barışı her dönemde çıkarılan imar affı ve imar barışı düzenlemelerinin olumsuz etkilerini İstanbul ve Mersin örneklerinde çöken binalarla ve yaşamını yitiren insanlarla acı bir şekilde görmeye başladık. Bu iş kontrolden çıkmış bir hale geldi. Umarım daha acı olaylar yaşanmadan tüm binaların bir envanteri çıkartılır.

Bizler, bir araç alırken, “Araç kazalı mı? Kaç kilometrede? Bunun satıcısı kimdir? Bir mesajla öğrenebiliyorsak, yapılarında böyle bir kimlik kartının çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. Ülke insanı olarak her şeye ekonomik olarak bakıyoruz. Örneğin: 3+1 daire 150 bin TL. Çok uygunmuş deyip balıklama atlıyoruz. Bunu kim yapmış? Müteahhidi kimmiş? İmar barışından ve affından yararlanmış mı? Aklımıza bile gelmiyor” ifadesini kullandı.

“RİSKLİ YAPILAR TOKİ’YE”

Geçen gün Çevre ve Şehircilik Bakanımız, illerde riskli yapı stokunun 3 ay içerisinde çıkartılacağı yönünde talihsiz bir açıklama yapmış. Bu kadar kısa sürede yapılan tespitin faturası yine biz mühendislere çıkacaktır.

Hükümetin Uşak’taki riskli yapıları yine TOKİ kanalı ile çözmeye çalıştığını belirten Doruk, “Uşak’ta yapılan TOKİ uygulamalarından, ne mal sahipleri, ne müteahhitler ne de halk, ne de biz memnun olduk. Üyelerimiz arasında her partiden olanımız var. Onun için bu sorunları her platformda dile getirmemiz gerekir.

İş Kötüye gidiyor. Hepimiz aynı gemideyiz. Gidişimiz çok kötü, BU gidişle bizim sonumuz da ziraat mühendislerine dönecek. Bizim teknik ve siyasi olarak sesimizi duyurmamız gerekir. Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde 9 bin 400 genç inşaat mühendisliğinden mezun olarak aramıza katıldı. Bize iş başvurusunda bulunan çok yeni mezun var.

Piyasadaki deneyimli mühendis üyelerimiz bile büro kirası ve çalışanların ücretlerini bile ödemekte zorluk çekiyoruz” dedi.