Uşak İMO üyelerine baraj inşaatını göstermek için Sorkun’a götürdü

Uşak İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) üyelerini; yapımı devam etmekte olan Uşak Sorkun Köyü '' Tarımsal Sulama ve İçme Suyu Barajı” inşaatına götürerek baraj inşaatı hakkında yerinde bilgi sahibi olmalarını sağladı.
Uşak İMO üyelerine baraj inşaatını göstermek için Sorkun’a götürdü

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ümit Alp, “İMO Uşak Şubemizce DSİ 23. Şube Müdürlüğünce yapımı devam etmekte olan Uşak Sorkun Köyü '' Tarımsal Sulama ve İçme Suyu Barajı '' inşaatına üyelerimizin katılımı ile Teknik Gezimiz gerçekleştirildi. Üyelerimize Sorkun Barajı hakkında DSİ 23. Şube Müdürü Güneş Tüfekçi , Orhan Çelik (İnş.Müh.), İlker Küçüktepe (İnş.Müh.) ,Çağatay Ergin (İnş.Müh.) tarafından barajda yapılan proje ve uygulama çalışmalarına ait bilgiler verildi. Baraj yapımında zeminle ilgili sondaj çalışmalarına dair Yunus Kahraman (Sondaj Enjeksiyon Formeni) tarafından baraj zemininde yapılan enjeksiyon uygulamaları hakkında bilgi sunumu yapıldı.

“Burada toprak dolgulu bir sel kapanı vardı. Geçmiş yıllarda sel felaketlerini önlemek amacıyla yapılmıştı. Sonra bu sel kapanı işlevselliğini yitirdi. Buraya son inşaat teknikleriyle bir baraj gövdesi oluşturuldu. Şehir içerisinde konumlanmış bir baraj gövdesi inşaatını üyelerimiz yerinde incelemiş oldu” dedi.

“Sorkun Barajı suyu ancak endüstriyel amaçlı kullanılabilir”

Yıllık 18 milyon metreküp su ihtiyacı olan Uşak merkezine, Sorkun Barajının içme suyu olarak faydası olamayacağını öngören Alp, “Şu an burada 1 milyon metreküp su biriktirme kapasiteli bir su birikecek. Uşak’ın yıllık su ihtiyacının yaklaşık yirmide biri kadar. Bu su insanların yerleşim biriminin ortasında olduğu için içme amaçlı kullanılması bana göre pek mümkün görülmüyor. Çevresinden yol geçiyor ve hayvancılık yapılıyor. Ancak endüstriyel amaçlı kullanılabilir” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)