Uşak İli Kalkınma Vakfı Genel Kurulu yapıldı

Uşak İli Kalkınma Vakfı 2019 Yılı Genel Kurul Toplantısı Vali Funda Kocabıyık’ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Uşak İli Kalkınma Vakfı Genel Kurulu yapıldı

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Vali Funda Kocabıyık, 1993 yılında dönemin Valisi M. İrfan Kurucu’nun önderliğinde Uşaklı sanayici ve işadamlarının katılımıyla Uşak Üniversitesi Vakfı adıyla ilimize üniversite kurulmasını hedefi ile yola çıkıldığını ifade etti.

Vali Funda Kocabıyık, genel kurula hitaben yaptığı konuşmasına şöyle devam etti: “Vakıfların tarihimiz ve geleneğimiz içinde kökleşip yaygınlaşmasında, süreklilik kazanmasında mensubu bulunduğumuz inancın ‘İyilik ve hayırda yarışmayı’ teşvik edici mahiyetteki ayet ve hadisleri etkili olmakla birlikte, Anadolu insanının hayat ve olaylar karşısındaki hassasiyeti vakıf kültürünün yaygınlaşmasını sağlamıştır. Uşaklı vatandaşlarımız da aynı hassasiyet ve sorumluluk duygusuyla ilimizin kalkınması ve İlimizde üniversite kurulması yönünde vakıf çatısı altında bir araya gelmiştir.

Uşaklı sanayici ve işadamlarımızı ve dönemin idarecilerini bir araya getiren bu süreçte, üniversite binaları için arsa tahsisinden, okul binası ve yurt binası yapımı ve kiralanmasına, akademisyenlerin Uşak’a gelmelerini teşvik etmek üzere maddi destek sağlanmasından öğrencilere burs verilmesine kadar geniş kapsamda yapılan çalışmalar deyim yerindeyse bugünkü Üniversitemizin temellerini oluşturmuştur. 2006 yılında Uşak Üniversitemizin kurulmasıyla hedefine ulaşmış olan Vakfımız üniversiteye katkı sağlamaya devam etmiş; takip eden yıllarda ağırlıklı olarak ilimizin kalkınma, gelişme ve tanıtılmasına yönelik çalışmalara yoğunlaşmıştır. İlimizin gelişme ve kalkınmasına, tanıtım faaliyetlerinin desteklenmesine ilişkin hedefleri gerçekleştirmek üzere başta Uşaklı sanayici ve işadamlarımızın bağışları, kurum ve kuruluşların mevzuatın izin verdiği ölçüde aktardıkları maddi desteklerle bugüne gelmiş bulunmaktayız.”

Vali Funda Kocabıyık açılış konuşmasının sonunda “26 yıllık bir vakıf olmamız hasebiyle bugün aramızda bulunamayanlar var elbette, onları da rahmetle yâd etmek istiyorum. Kurulduğu günden buyana vakfımızda görev yapan başta meslektaşlarım sayın valilerimiz olmak üzere, birlikte çalıştığımız yönetim ve denetleme kurulu üyelerimize, bağışlarıyla vakfımızın hedeflerine ulaşmasını kolaylaştıran tüm üyelerimize ve hayırsever vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, toplantının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Vali Funda Kocabıyık’ın genel kurula hitabının ardından, döneme ilişkin faaliyet raporu, denetleme kurulu raporu ve akabinde gelir gider tabloları okundu. Genel kurul tarafından oybirliğiyle kabul edilen raporlarla birlikte yönetim ve denetleme kurulları ibra edildi.

Toplantının gündeminde yer alan ve vakıf tarafından hazırlanan ‘STK’lar Sivil Toplum Destek Merkezi İle Güçleniyor’ başlıklı AB projesi ve Uşak Üniversitenin Teknofest 2019 Tasarım ve Teknoloji Festivali hakkında birer sunum yapıldı.

Genel kurul toplantısı gündeme ilişkin konular ve yapılan sunumlarla ilgili değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Özmerkez İl Genel Meclisi salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Funda Kocabıyık, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, ilçe kaymakamları, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Naçar, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, dekanlar, yüksekokulu müdürleri, daire müdürleri ve vakıf üyeleri katıldı.