Uşak İl Özel İdaresi duyurdu! Turizm ve tarımsal işletmelere kesintisiz jeotermal enerji sağlanacak

Bugün Uşak İl Özel İdaresi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda turizm ve tarımsal işletmelerde kesintisiz jeotermal enerjinin verileceği öğrenildi.
Uşak İl Özel İdaresi duyurdu! Turizm ve tarımsal işletmelere kesintisiz jeotermal enerji sağlanacak

Hamamboğazı mevkiine yapılması planlanan sera OSB ve termal oteller hakkında bugün Uşak İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamalara göre herhangi bir şekilde sıcak susuz kalınmayacağı öğrenildi.

JEOTERMAL KAYNAKLAR TÜKENMESİN, YENİ YATIRIMLARLA HAMAMBOĞAZI GÜÇLENSİN PROJESİ 

Hazırlanan proje Uşak adına sunulan 8 projeden biri olurken “Uşak’ın Banaz ilçesi Hamamboğazı mevkiinde 2 bin 400 dekarlık alanda 25 sera işletmecisinin yer alması ve yaklaşık 3 bin kişinin çalışması planlanan Sera OSB’nin kurulması” isimli bu çalışmalarda artık son aşamaya gelindiği öğrenildi. 

Projenin mali destek kazanma hakkını elde etmiş olması ile birlikte kapsam içerisine dahil olan maddi yardımların boyutları da belirlendi. 

UŞAK İL ÖZEL İDARESİ DUYURDU! 

Konuya ilişkin bugün Uşak İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamalarda konuya ilişkin,  “Termal sudan faydalanacak turizm ve tarımsal işletmelere kesintisiz jeotermal enerji sağlayacak projenin tamamlanmasıyla kaynağın boşa akmasının önüne geçilecek, sürdürülebilirliği sağlanacak, daha fazla ısıl üretim artışı ile verimliliğin arttırılması, jeotermal akışkanın rezervuara tekrar basılmasıyla su dengesinin (hidrolojisi) ve basıncının korunması, daha uzun yıllar kullanımı söz konusu olacaktır. Bölgenin jeotermal kaynaklı turizm ve tarımsal kalkınmasında çok önemli olan proje toplam bütçesi 11 milyon148 bin 377 TL'dir. Kalkınma ajansı tarafından projeye yüzde 35,87 oranında mali destek sağlanarak 3 milyon 999 bin 246 bin 67 TL tutarında hibe alınacaktır. 7 milyon 149 bin130 TL miktarında ise eş finansman desteği İdare tarafından sağlanacaktır” ifadelerine yer verdi.

Yapılan açıklamalara göre bu proje çerçevesinde depo-kuyu arası boru hattının yapımının planlandığı ifade edildi. Bu yapım aşamasında ise bölgedeki leotermal kaynağın kullanım sonrası alıcı ortama direkt deşarjı yerine, reenjeksiyon altyapısının oluşturularak, kaynağın çıktığı derinliğe geri basılması için gerekli olan şeklinde biriktirme kuyusu ile reenjeksiyon kuyusunun planlandığı ifade edildi.