Uşak İl Müftüsü Nevşehir’e Erzincan İl Müftüsü Uşak’a atandı

Bazı bakanlık, kurum ve kuruluşlara ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.
Uşak İl Müftüsü Nevşehir’e Erzincan İl Müftüsü Uşak’a atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Diyanet İşleri Başkanlığı Edirne İl Müftülüğüne Bayburt İl Müftüsü Hasan Başoğlu, Bayburt İl Müftülüğüne Kilis İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, Kilis İl Müftülüğüne Edirne İl Müftüsü Alettin Bozkurt, Tekirdağ İl Müftülüğüne Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, Manisa İl Müftülüğüne Aksaray İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, Aksaray İl Müftülüğüne Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, Malatya İl Müftülüğüne Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Erzurum İl Müftülüğüne Düzce İl Müftüsü Rüstem Can, Düzce İl Müftülüğüne Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, Trabzon İl Müftülüğüne Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, Elazığ İl Müftülüğüne İrfan Üstündağ, Sivas İl Müftülüğüne Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Nevşehir İl Müftülüğüne Uşak İl Müftüsü Kazım Güzel, Uşak İl Müftülüğüne Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır, Erzincan İl Müftülüğüne de Muharrem Gül atandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Cafer Uzunkaya görevden alındı ve bu suretle boşalan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğüne Muhittin Bilge getirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında açık bulunan Çalışma Genel Müdür Yardımcılığına da İbrahim Akın atandı.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne Evren Altay getirildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığında açık bulunan Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğüne Hakan Bayri atandı.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkan Yardımcısı Fatih Şahin görevden alındı.

Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine, Selçuk Sevinç atandı.

Yeni Uşak Müftüsü Burhan Çakır Kimdir?

10.08.1971 yılında Ankara ili Polatlı ilçesinde doğdu. 1982 yılında ilkokulu kendi köyünde, 1989 yılında Akşehir İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. İlk görevine 1989 yılında İmam Hatip olarak Bolu Eğitim Merkezinde başladı, daha sonra Konya’nın Karatay ilçesi Fakihdede Camii’nde devam etti. Aynı yıl Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı.

1994 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 1998 yılının Mayıs ayında açılan İhtisas Kursu Sınavını kazandı ve Konya Selçuk Eğitim Merkezine Kursiyer olarak kayıt yaptıran Burhan ÇAKIR 2000 yılında buradan başarıyla mezun olarak Muğla Milas İlçe Müftülüğüne Vaiz olarak atandı. Akabinde girdiği Müftülük sınavlarında elde ettiği başarı sonucu Vaizlik görevine başlamadan 2000 yılında Erzincan İliç İlçe Müftülüğüne atandı ve 4 yıllık hizmetin ardından 2004 yılında Osmaniye Toprakkale İlçe Müftüsü olarak görevine devam etti.

2011-2015 yılında da Bilecik Bozüyük İlçe Müftülüğünden sonra 04.02.2015 Eskişehir Odunpazarı İlçe Müftülüğüne atandı. 16 Ocak 2020 tarihinde Bursa Yıldırım İlçe Müftüsü olarak atandı.

Daha önce görev yaptığı yerlerde başarılı çalışmalarıyla (Gençlik çalışmaları, 4-6 Yaş Kur’an Kursları, üniversite öğrenci evleri, gençlik çalışma merkezleri, hafızlık Kur’an kursu çalışmaları vb.) sebebiyle Valilik ve kaymakamlık makamları tarafından başarı belgeleri, üstün başarı belgeleri, maaş ödülü ile taltif edilmiştir.

7 Nisan 2020 tarihinde yayınlanan il müftüleri kararnamesiyle Erzincan İl Müftüsü olarak atanan Burhan Çakır, Arapça ve Almanca bilmekte olup, Evli ve iki çocuk babasıdır.