Uşak hafta sonu donacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü, Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve kar yağışlı havanın, Cumartesi günü sonundan itibaren ilimizi ve bölgemizi etkisi altına alacağını bildirdi.
Uşak hafta sonu donacak

Yapılan açıklamada; “21 Ocak Cuma (Yarın) öğle saatlerinde başlayacak yağışların akşam saatlerinden itibaren tüm bölgeyi etkisi altına alacağı tahmin ediliyor. Yağışların Denizli’de karla karışık, Afyon ve Uşak illerinde ise kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

22 Ocak Cumartesi günü yağışların; Afyonkarahisar ve Uşak illerinde yoğun kar yağışı, Denizli ilinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde başlayacak yağışların öğle saatlerinden sonra kar yağışına dönmesi bekleniyor. Bölgemizde yağışların kuvvetli ve yoğun olacağı tahmin ediliyor.

23 Ocak Pazar günü ve 24 Ocak Pazartesi günü, Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli illerinde havanın kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre aşırı soğuk ve kar yağışlı havanın 27 Ocak Perşembe gününe kadar etkili olması bekleniyor.

Aşırı soğuk hava, yoğun kar yağışları, çığ tehlikesi ve zirai don tehlikesi içi vatandaşlarımızın ve yetkililerin, Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel hava tahmin ve uyarı raporlarını takip etmeleri arz etmektedir” denildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)