Uşak Esnafı yeni başkandan ne bekliyor?

Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Atalay Savaş, yeni seçilen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’dan esnaf adına taleplerde bulundu.
Uşak Esnafı yeni başkandan ne bekliyor?

Esnafın, ekonomik olarak zor günler yaşadığından yakınan Savaş, öncelikle “Merdiven” altı tabir edilen ruhsatsız işyerleri ile mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Uşak Belediye Başkanı seçilen Mehmet Çakın’ı kutlayarak sözlerine başlayan Savaş, “Yeni seçilen başkanımız genç ve dinamik görünüyor. Biz, esnaf olarak Sayın Çakın’ın çok çalışacağına inanıyoruz. Uşak esnafı olarak halkımızın iradesine her zaman saygılıyız. Başkanımız da çalışırsa bizde esnaf olarak her zaman arkasında dururuz” dedi.

“KRONİK SORUN MERDİVEN ALTI ESNAFI”

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve Uşak esnafı olarak ortak akılla sorunlara çözüm bulacaklarına inandığını dile getiren Savaş, “Uşak esnafı olarak en büyük sorunumuz, “Merdiven altı” tabir ettiğimiz, ne olduğu belli olmayan bir takım kişilerin esnaf kisvesi ile işyeri ve çalışma ruhsatı olmadan yaptığı kaçak faaliyetlerdir.

Bu kişiler, düzenli vergisini veren ve halk sağlığına saygılı esnafımızın da ekmeğine mani olmaktadır. Yıllardır bunlara engel olunması için mücadele veriyoruz. Merdiven altı esnafı ile belediye ve maliye ile ortak mücadele etmemiz gerekiyor” ifadesini kullandı.