Uşak esnafı birlik için Atalay Savaş’tan vazgeçmedi

Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlık seçimi yapıldı. Birliğin 4 yıldır başkanlık görevini sürdüren Atalay savaş, koltuğunu korumasını bildi.
Uşak esnafı birlik için Atalay Savaş’tan vazgeçmedi

Beklendiği gibi kıran kırana geçen birlik seçimlerinde 204 üye oy kullandı. Seçimleri, mevcut Başkan Atalay Savaş’ın mavi listesi 114 oyla kazandı. Savaş’la başa baş bir mücadele çıkaran Mustafa Korkmaz’ın beyaz listesi ise 91 oyda kaldı.

Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği seçimleri bugün Çağrı Düğün salonlarında yapıldı. Uşak’ta kayıtlı 10 bin esnaf adına oda başkanı ve yönetim kurulu üyesi 207 delegeden 204 kişi birlik seçimlerinde oy kullandı.

Birlik genel kuruluna; Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay’da katıldı. Konuklar kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Savaş ve Korkmaz da kendilerini tanıtan ve yapacaklarını anlatan kısa bire konuşma yaptı.

Genel Kurul Divan Başkanlığına; Ahmet Tümer; vekilliklere; Tuncay Teke, Şeref Parlas, Zafer Kurnaz ve Ömer Ünal önerildi ve oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra oylamaya geçildi. 204 delegenin oy kullandığı seçim sonrası yapılan oy sayımında: Atalay Savaş’ın listesi 114 oy, Mustafa Korkmaz’ın listesi 91 oy aldı.

Önümüzdeki 4 yıl Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ni yönetecek isimler şöyle belirlendi.

Yönetim Kurulu: Atalay Savaş; (Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı), Erkan Börekçi, Hasan Demir, Nazmi Özay, Abdullah Can, Zafer Kurnaz, Hamza Keskin.

Denetim Kurulu: Akif Kahraman, Mehmet Durukan, Hüseyin Çimen.

Disiplin Kurulu: Kemal Duyar, Murat Koçyiğit, İsmail İstek.

(SALİH KILINÇ / HABER)