Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanı Atalay Savaş yeniden aday

Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanı Atalay Savaş, düzenlediği basın toplantısında birlik başkanlığı için yeniden aday olduğunu açıkladı.
Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanı Atalay Savaş yeniden aday

Oda başkanlarının bir kısmı ve yönetim kurulu adayları ile birlikte kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyen Savaş, 4 yıllık başkanlık döneminde neler yaptığını ve tekrar seçildiği takdirde hayata geçireceği projeler hakkında bilgi verdi:

Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanlık ve yönetim seçimi 15 Mayıs Pazar Günü Çağrı Düğün Salonu’nda yapılıyor. Uşak il genelinde kayıtlı 207 esnaf oda başkanı ve yönetimi, 4 yıl için yeni başkanını seçecek

Birlik başkanlığını 4 yıldır sürdüren Atalay Savaş, basın mensuplarına şu bilgileri verdi:

Esnafımız birliğimizi ev gibi görsün istedim

“Bir hafta sonra, 15 Mayıs Pazar günü Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Esnaf Odası Birlik seçimimiz var. Onun için bu toplantıyı düzenledik. Hepinizin bildiği gibi ben ve yönetimdeki arkadaşlarım bir dönem birlik yönetiminde yer aldık. Bu dönemde gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştiremediğimiz işler oldu.

Bizim geldiğimizde esnaf harç yatırmak için bankaya gidiyordu. Orada ATM’ye para yatırmak için çok zorlanıyordu. Esnafın bu sıkıntısı benim dikkatimi çekti ve arkadaşlarıma internet bankacılığına geçmeleri talimatı verdim. Esnafımızı bankaya gitmekten kurtardık.

İnsanların verimli çalışması için fiziki ortamı verimli olmalı. Biz, bu verimliliği sağlamak için birlik odamızda atıl duran katı misafir odaları ve toplantı salonu ile en verimli hale getirdik.

Eski belediye binası “Esnaf Sarayı” olacak”

Hepinizin bildiği gibi seçildikten sonra esnaf birliği yönetimine seçildikten sonra bei “Esnaf Sarayı” vaadimiz vardı. Bu vaadimizi gerçekleştirmek için 4 yılı aşkın çalıştık. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakın, şu anda boş olan eski belediye binasına biz esnaflar için 2000 bin metre bürüt, 1700 metrekare bir alanı kira almadan 29 yıllığına tahsis etti.

Başkanımızın alt kat için başka tasarrufu vardı. Kiraya vermeyi falan düşünüyordu. Bizde kendilerine alt katı “Yöresel ürünler pazarı” kurulmasını önerdik. Sıcak baktı. O eski tahsilat gişelerinin olduğu alanı inşallah yöresel ürünler pazarı yapacağız.

Yönetime geldiğimiz andan itibaren hiçbir esnaf ve oda yönetimi hakkında ayırımcılık yapmadım. Tüm üyelerimizi kucaklamaya çalıştım. Tabi ki kaçak ve kayıpları yani merdiven altı üretim dediğimiz olayı kontrol altına almak için bir çalışma yürüttük. Bu çalışmada birlik personelini sahaya sürdük. Bunun sonucunda kahveci ve berber esnaf odalarının üye sayısı arttı.

Gelen tüm esnafımızı işyerine gelen müşterimizi nasıl ağırlıyorsak birliğimize gelen esnafımızı da o şekilde ağırlanması talimatı verdim. Çünkü birlik binası esnafımızın evidir.

Pandemi sürecinde tüm oda arkadaşlarımıza yardımcı olduk. Sayın Valimiz ve UTSO gibi büyük STK’lara giderek esnafımıza yardımcı olduk.

Esnafımızı daha da ileriye götürmek için adayım

Ortak kullanma alanı ile ilgili; Ziraat Aletleri ve Tamirciler Esnaf Odası il, Marangozlar esnaf Odası’nı ilgilendiriyor. Zafer Kalkınma Ajansı’ndan 93 bin TL fizibilite parası aldık. AB fonlarında sıkışma olduğu için fonlar açılmadı. Bu fondan gelmezse bakanlık ve ajansların desteği ile hayata geçireceğiz. Bu proje 21 milyon Euro değerinde olacak. Uşak’a kalıcı bir eser olacaktır.

Önümüzde bir seçim var. Ben de tüm arkadaşlarımın görüşünü alarak bir dönem daha aday olmaya karar verdim. Özellikle genç olan başkan ve yöneticilerimizin enerjisi bize de yansıdı. Gençtiler, bir şeyler yapmak arzusundaydılar. Bu arzu ve tecrübeyi harmanlayarak esnafımızı daha ileriye götürmeyi düşünüyorum.

(SALİH KILINÇ / HABER)