Uşak Eşme Kaymakamlığı Delege seçim ilanı yayımladı

Uşak'ın Eşme ilçesinde faaliyetlerine devam eden Eşme Kaymakamlığı yeni bir ilan yayımladı.
Uşak Eşme Kaymakamlığı Delege seçim ilanı yayımladı

Uşak'ın Eşme ilçesinde hizmetlerini sürdüren Eşme Kaymakamlığı, resmi internet sitesi aracılığıyla kamuoyunu bilgilendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Eşme Kaymakamlığı resmi internet sitesinin duyurular bölümünden bir açıklamaya yer verdi. Yapılan duyuruda ''Eşme Ziraat Odası Başkanlığı Delege Seçimi İlanı'' başlığı ile detaylar yer aldı. Buna göre 3 Ocak Cumartesi 2023 tarihinde delege seçimi yapılacak. 

EŞME ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI DELEGE SEÇİMİ

Eşme Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada Eşme Ziraat Odası Başkanlığı için delege seçii yapılacağı bildirildi. Buna göre yayımlanan ilan metninde ''6964 sayılı Kuruluş Kanunu’nun 7’nci maddesinin 2’nci fıkrası gereğince 3 Aralık 2022 Cumartesi günü saat 08.00’dan akşam 17.00’a kadar Eşme Ziraat Odası Genel Kurul Delege Seçimi yapılacaktır. Tüm halkımıza ilan olunur.'' 

DELEGE SEÇİMİ NEDİR?

Ziraat Odası delege seçimi için izlenen yol şu şekildedir;

Oda genel kurulu seçim çevresinden gelen delegelerden oluşur. Delegeler, odaya kayıtlı üyeler arasından dört yılda bir aralık ayı içinde ve gizli oyla seçilir. Sandık kurullarında görev alanlar delege seçiminde aday olamazlar. Söz konusu delegeler; Ziraat Odalarında çiftçilerin kayıtlarının tutulması, tasnifi, istatistiki verilerin çıkarılması ve ilgili makamlar ile paylaşılmasını sağlayan kişilere verilen mesleki unvandır.