Uşak Engelliler Meclisi kuruldu

Uşak Engelliler Meclisi Kuruldu. Meclis Başkanlığına Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şube Başkanı Salih Küçük seçildi.
Uşak Engelliler Meclisi kuruldu

Türkiye Engelliler Konfederasyonu tarafından 52 ilde kurulması planlanan “Engelliler Meclisi” toplantılarının Uşak ayağı, Öğretmenevi’nde yapılan bir toplantı ile kuruldu.

Uşak’ta faaliyet gösteren engelli derneklerinin temsilcilerinin katılımı ile yapılan toplantıda; TSD Uşak Şube Başkanı Salih Küçük, “Uşak Engelliler Meclisi Başkanı ve üst kurul delegesi olarak seçildi.

Yardımcılıklarına da; Serkan Çiğdem, İbrahim Battal, Senem Özpınar ve Ömre Ümran Aydın seçildi. Kendini Meclis Başkanlığı ve delegeliğe layık gören engelli dernekleri temsilcilerine teşekkür eden Küçük, “Bu güven layık olmak için daha çok çalışacağız, daha aktif bir şekilde engellilerin sorunlarına çözüm arayacağız” dedi.

“ENGELLİLERİN SESİNİ DAHA GÜÇLÜ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Türkiye Engelliler Konfederasyonu hakanda bilgi veren yönetici Filiz Erol, “Engelliler Konfederasyonu 2016 yılında büyük bir çalıştay toplayarak Türkiye’deki tüm engellilerin sorunlarını konuşmak ve çözüm yolları üretmeyi amaçladı. Ama sorunlar bir türlü çözülemiyor. Bunun nedeni de tüm iyi niyetli çalışmalar parça parça yapılarak bir noktada tıkanıp kalmasıdır. Karar vericiler güçlü bir sesle ulaşmadığı tespit edildi.

Engellilerin sesinin güçlü bir şekilde ve demokratik bir baskı şeklinde yapılanacağız. Kesinlikle bir üst şemsiye olmayacağız. Dernek federasyon ve konfederasyonlar, özgür bir şekilde dilediği çalışmayı yapacak. Biz bu yapılanmada şunu yapmak istiyoruz. Kamu kuruluşları da dahil, engelliler için çalışan STK ve tüm kuruluşların, bize üye olsun olmasın tüm çalışmalarını güçlü bir şekilde duyurmak istiyoruz. . Onların hiçbir çalışmasına müdahale etmeden çalışmalarına bir ses olmak istiyoruz” dedi.

Engelliler Konfederasyonu’nun maddi kaynak olarak AB projeleri kapsamında desteklendiğini kaydeden Erol, “Projemizin aktif teması şu: “Aktif Yurttaşlık hakkımızdır. Türkiye Engelliler Meclisi’ne Doğru.”  Çalışmalarımızı sürdürebileceğimiz 52 il belirledik. Bu illerde engelli örgütlerinin yoğun çalışması olduğunu tespit ettik. Bütçemiz 81 ilde çalışmaya yetmiyordu. Ancak belirlediğimiz 52 ilin 81 ili temsil edecek şekilde Engelliler Meclisi kurulmasına karar verdik. Bu amaçla Uşak’ta çalışmalarımız sürüyor. Her bir milyon nüfusa 1 temsilci konfederasyonda ilini temsil edebilecek. Bir milyonu geçen ise 2 temsilci ile katılabilecek. Toplamda 126 kişiden oluşan bir Türkiye engelliler meclis kurulabilecek.

Çalışmalarımızı 3,5 yıl içerisinde tamamlayarak bir Türkiye Engelliler Meclisi oluşturarak bundan sonra engellilerin tüm hakları ve sesleri güçlü bir şekilde karar vericiler ulaştırılacak” bilgisini verdi.