Uşak Eczacı Odası Başkanı; “Eczacıların günah keçisi yapılması akıl ve mantık dışıdır”

Uşak Eczacı Odası Başkanı Oğuz Kağan Şahin, Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulunca yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle talebi artan ürünlerde haksız fiyat artışı uygulandığı gerekçesiyle Uşak’ta da iki eczaneye ceza kesilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.
Uşak Eczacı Odası Başkanı; “Eczacıların günah keçisi yapılması akıl ve mantık dışıdır”

Ticaret Bakanlığı tarafından eczacılara kesilen cezaları büyük bir şaşkınlıkla öğrendiklerini ifade eden 46. Bölge Uşak Eczacı Odası Başkanı Oğuz Kağan Şahin, amansız bir süreçten geçtiğimiz zorlu salgın döneminde ülkemizdeki sağlık sisteminin sac ayaklarından olan eczanelere yönelik bu uygulamayı kesin bir dille reddettiklerini belirttiği açıklamasına şöyle devam etti.

Karaborsacılığın ve stokçuluğun İçişleri Bakanlığı tarafından tescillendiği bir ortamda, tüm yasa dışı üretimler görmezden gelinirken olan bitenden şerefi üzerine yemin ederek mesleğine başlayan eczacıların sorumlu tutulması asla ama asla kabul edilemez.

Alkol, maske, şişe gibi ürünlerin zaman içerisinde nasıl ortadan kaybolduğu, fiyatlarının ne denli yükseldiği ve bunların müsebbibinin kimler olduğu ortadayken eczacıların günah keçisi yapılması akıl ve mantık dışıdır!

Kaldı ki hiçbir kanuni gerekçeye dayandırılmadan kesilen keyfi cezaların, zor şartlarda icra ettiğimiz mesleğimizi daha da zorlaştırmaktan ve moral seviyeleri düşen eczacılarımızın vereceği sağlık hizmetini aksatmaktan başka bir işe yaramayacağı son derece açıktır. Eczacıları kamuoyu nezdinde küçük düşüren, itibarını zedeleyen bütün gerçek ve tüzel kişilere açıkça haykırıyoruz:

Bizler tefeci değil, sağlık çalışanlarıyız!

Bizler stokçu değil, sağlık danışmanıyız!

Bizler fırsatçı değil, hastaların en yakınıyız!

Canımızı dişimize takıp ailemizden ve sevdiklerimizden uzak kalarak bulaş riskinin oldukça yüksek olduğu eczanelerde uzun saatler boyu çalışıp toplum sağlığı için yılmadan mücadele etmenin karşılığı, karaborsacıların, stokçuların ve fırsatçıların suçunun üzerimize yıkılması olmamalıdır! Sayısız fedakarlığımıza rağmen günlerdir ilgili kurum, kuruluş ve yetkililerden en ufak bir teşekkür bile duymazken üzerine bu tür girişimlerde bulunulması 26 bin eczacıyı maddi ve manevi bakımdan ağır şekilde yaralayacaktır. Herkes tarafından bilinmelidir ki halk sağlığı için gecesini gündüzüne katarak 7 gün 24 saat süreyle hizmet veren biz eczacılar, herhangi bir ürünün fahiş fiyatla satılmasının sorumlusu olmadık, olmayacağız.

Uşak Eczacı Odası olarak meslektaşlarımıza reva görülen bu haksız uygulama ile ilgili bütün meslek örgütümüzle koşulsuz şartsız iş birliği yapmaya hazırız! Ayrıca Odamızın yaşanan mağduriyet için derhal harekete geçip yasal işlemleri başlatacağını ve konunun takipçisi olacağını kamuoyuna duyuruyoruz.