Uşak Dikkat! Soğuk fena geliyor

Uşak’ta 19 Mayıs Perşembe ve 20 Mayıs Cuma günlerinde hava buz kesecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü belirtilen tarihlerde aralarında Uşak’ın da bulunduğu 55 il için alarm verdi.
Uşak Dikkat! Soğuk fena geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5. Bölge Müdürlüğü (Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; 19 Mayıs Perşembe ve 20 Mayıs Cuma günleri hava sıcaklığının azalarak mevsim normallerinin 8 ila 12 derece altında seyretmesi bekleniyor..

21 Mayıs Cumartesi gününden itibaren sıcaklıkların artarak tekrar mevsim normallerine dönmesi bekleniyor.

19 Mayıs Cuma günü Uşak’ta çok bulutlu sağanak yağışlı, yağışların öğle saatlerinde yer yer orta kuvvette olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının ise en yüksek 14, en düşük 6 derece olacağı tahmin ediliyor.

ÜLKE GENELİNDE SOĞUK VE YAĞIŞLI BİR HAVA BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu (Kars, Ardahan, Iğdır ve Van dışında), Güneydoğu Anadolu ile Samsun, Amasya, Tokat, Bayburt ve Çorum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve Sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

Yağışların; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz (Sinop dışında) ile Nevşehir, Niğde, Mersin, Adana ve Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR MARMARA VE EGE'DE DÜŞECEK

Hava sıcaklığının Marmara ve Ege'de 4 ila 8 derece azalacağı, İç ve kuzeydoğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz (Sinop dışında) ile Nevşehir, Niğde, Mersin, Adana ve Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar vb. dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın güney yönlerden, öğle saatlerinden itibaren Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.