Uşak çay kenarına 600 Milyonluk dönüşüm projesi

Uşak’ta çay kenarında bulunan Kapalı Pazaryeri, Ayakkabıcılar Çarşısı ve eski otogar alanında işyeri bulunan esnaflar, yapılması düşünülen modern alış veriş merkezi hakkında bilgilendirildi.
Uşak çay kenarına 600 Milyonluk dönüşüm projesi

Uşak Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya; Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş ve AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul ile bölgede işyeri bulunan esnaflar katıldı.

Uşak Belediyesi’nden yapılan açıklamada; Çarşamba Pazarı, ayakkabıcılar çarşısı ve eski garaj mevkiinde yapılması hedeflenen dönüşüm projesi hakkında bilgiler esnafla paylaşarak esnafın sorularını yanıtlandı; bölgenin kazanacağı değeri vurgulandı.

Esnafa mağdur olmaması için 18 ay kira yardımı yapılacak

Edinilen bilgilere göre; Ayakkabıcılar Çarşısı, kapalı pazaryeri ve eski otogarın bulunduğu toplam 36 bin metrekarelik alana; İzmir Bornova Form veya Afium Outlet ve Eğlence Merkezi tarzı 2 katlı bir AVM yapılacak.

Projede yeni yapılacak AVM’de 11 bin 750 metrekarelik kapalı inşaat alanı yer alıyor. Kalan 24 bin 250 metrekarelik açık alanda; otopark, spor alanları, gezi alanları ve yeşil alanlar yer alıyor.

İşyerlerinin 2 yıl içerisinde teslim edilmesi beklenirken, 18 ay içerisinde kira yardımı da taahhüt ediliyor. Ayrıca, toplantıda Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın bölge esnafına işyeri teslim edilirken tapu harcı ev ruhsat harcı gibi konularda yardımcı olunacağını, gerekirse bu tür masrafların alınmayacağını belirttiği öğrenildi.

Bölgede, 60 yılı aşkın bir zamandır hizmet veren işyerlerinin artık ekonomik ve fiziksel anlamda ömrünü doldurması ve hoş olmayan görüntülerinin kaldırılması gerektiği belirtildi.

Yeni yapılması düşünülen modern AVM Projesinin toplam maliyetinin 600 milyon TL civarında hesaplandığı, bu bedelin 150 milyon TL’sinin Uşak Belediyesi tarafından karşılanacağı, 100 Milyon TL’sinin Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından karşılanacağı, kalan 350 milyon TL’nin de uygun taksitlerle bölgede işyeri bulunan esnaflardan tahsil edileceği öğrenildi.

Bölge esnafı yeni projeden çok memnun

Çarşamba Pazarı, ayakkabıcılar çarşısı ve eski garaj mevkiinde yapılması hedeflenen dönüşüm projesi hakkında AKM’de düzenlenen toplantıya katılan ayakkabıcılar çarşının en eski esnaflarından giyim mağazası sahibi Erdal Çelik, yeni projenin bölge esnafının lehine olduğunu ve gerçekleşmesi için üzerine düşen ne varsa yerine getirmeye hazır olduğunu belirtti.

Çelik; “AKM’de düzenlenen toplantıda Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakın, bölgede işyeri bulunan esnafa, ücretsiz bir adet otopark işyerinden ayrıca 10 metrekare depo verileceğini belirtti. Ayrıca uzun yıllardır başka illerde gördüğümüz, örneğin: İzmir Bornova Form veya Afium Outlet ve Eğlence Merkezi tarzı bir AVM yapılması, işyerlerimizin ekonomik olarak değerini de artıracaktır.

Şehir içerisinde gece yarılarına kadar işleyen bir AVM, hem şehrimize canlılık katacak, hem de ekonomisine büyük katkı sunacaktır. Bilgilendirme toplantısından sonra bölgedeki esnaf arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde neredeyse tamamına yakını projenin esnafa ve Uşak’a büyük bir ekonomik kazanç getireceği görüşünde birleşti. Onun için projenin bir an önce hayata geçmesini istiyoruz ve bu konuda bize ne düşüyorsa yerine getirmeye hazırız” ifadesini kullandı.

(HİDAYET KIRAN / UŞAK)