Uşak Bld. Bşk. Yrd. Gökhan Yalçın’dan kıssadan hisse

Uşak’ta Çarşamba günleri kurulduğu için halkın “Çarşamba Pazarı” olarak adlandırdığı pazaryeri bu Çarşamba gününden itibaren Kentsel Dönüşüm Alanı yeni belediye binası önünde bulunan alanda kuruluyor.
Uşak Bld. Bşk. Yrd. Gökhan Yalçın’dan kıssadan hisse

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Yalçın, sosyal medya sayfasından bir paylaşım yaparak, Uşak Belediyesi’nin elini taşın altına koyarak kenti modern bir pazaryerine kavuşturacağını ileri sürdü.

Yalçın, videolu paylaşımımda, birde kıssa anlatarak başarıya giden yolun elini taşın altına sokmaktan geçtiğini belirtti.

İşte, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Yalçın’dan kıssadan hisseli paylaşım:

“Zamanın birinde padişah, bir yola taş koymuş, “Bakalım insanlar ne tepki verecek diye…”

Veziri gelmiş; “Taşı kaldırmak için bu iş ile ilgili kadro açtırayım bu taşı aldırmak için padişah ile konuşayım” demiş.

Vezirin askeri geliyor taşı görünce; “Vezire söyleyeyim Bu taşı koyana hangi cezayı verelim” diyor.

Menfaatperest geliyor, saray dalkavuğu, saray maskarası geliyor. Eleştiriyor, zırvalıyor, şiirler yazıyor. Ne de olsa padişaha yalakalık yapacak.

Asla taşı kaldırmayı düşünmüyor engelleri kaldırmıyor. Sorunları çoğaltıyor.

Küfesi yük ile dolu bir köylü yola çıkmış. Köylü taşı görüyor. Taşı kaldırmanın sadaka olduğunu biliyor. Küfesini sırtından indirip kenara koymuş. Başlamış taşı sırtlayıp kenara çekmeye. Taşı kaldırınca altından bir kese altın ve bir not bu kesedeki altınlar taşın altına elini koyan için bırakıldı.

Taşın altına elini koymazsan hiç bir işte başarılı olamazsın başarılı olmak istiyorsan çok çalışıp elini taşın altına koyacaksın…

Modern pazaryeri için Geçici Çarşamba pazarı yeri hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Uşak artık elini taşın altına koyanların yanında…”

(HİDAYET KIRAN / HABER)