Uşak Belediyesi'nden sosyete pazarı açıklaması!

Uşak Belediyesi sosyete pazarı ile alakalı olarak yaşanan tartışmalara dair yazılı bir açıklama yaparak konunun detaylarını kamuoyu ile paylaştı.
Uşak Belediyesi'nden sosyete pazarı açıklaması!

Uşak’ta yaşanan sosyete pazarı tartışmalarına yönelik ortaya atılan iddialara Uşak belediyesi tarafından yanıt verildi. Sosyete pazarında yapılan ruhsat iptalinin neden kaynaklandığını açıklayan Uşak Belediyesi gerçeklerin çarpıtılmasına tepki gösterdi. Ayrıca Uşak Belediyesi ilgili işletme sahibi hakkında da hukuki işlem başlatıldığını duyurdu.

SOSYETE PAZARI TARTIŞMALARINDA YENİ BOYUT!

Uşak Belediyesi şu açıklamayı yaptı:

“Murat T. isimli vatandaşın Belediyemize müracaatı üzerine, ilgili mevzuatlar gereği beyanı esas alınmış ve 13.09.2023 tarihinde tekstil ve züccaciye ürünleri satışı faaliyet konulu iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı verilmiştir.

İşletme 11.11.2023 tarihinde faaliyete geçmiş, yapılan denetimlerde ise Murat T. isimli vatandaşın organizatörlük yaptığı, yönetmeliğe aykırı olarak iş yerine pazarcı esnafına kiraladığı ve pazar yeri olarak faaliyet gösterdiği, bu nedenle haksız kazanç temin ettiği ilgili kamu kurumlarınca yapılan denetimlerle tespit edilmiştir.

Pazar yerleri hakkında yönetmelik gereğince; pazar yerleri, imar planında belirlenmiş alanlarda bu yönetmelikte belirtilen asgari koşulları taşıyacak şekilde belediyeler tarafından kurulur. Gerçek veya tüzel kişiler pazar yeri kuramazlar.

İlgili mevzuatlar gereğince 20.11.2023 tarihinde iş yeri açma ve çalışma ruhsatına aykırı faaliyette bulunan işletmenin ruhsatı iptal edilmiştir.”

MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURMA TALEBİNİ REDDETTİ!

Uşak Belediyesi işletme sahibinin şikayeti üzerine Uşak İdare Mahkemesi’nin ruhsat iptal işlemi ile ilgili olarak 24.11.2023 tarihinde karar alarak yürütmeyi durdurma talebini reddettiğini duyurdu. Ayrıca aynı işletmenin Afyonkarahisar’da da faaliyetlerinin aynı gerekçe ile sonlandırıldığı ve orada da mahkeme kararı ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatının mahkeme kararı ile iptal edildiği ilan edildi.

İŞLETME SAHİBİ HAKKINDA HUKUKİ İŞLEM BAŞLATILDI!

Uşak Belediyesi’ne yönelik ithamlarda bulunan işletme sahibi hakkında da hukuki süreç başlatıldığı açıklandı. Uşak Belediyesi konuyu farklı yerlere çekilmesine yönelik yayınlara vatandaşların itibar etmemelerini istedi.