Uşak Belediyesi’nden Sağlıklı Nesil ve Sağlıklı Gelecek İçin Özel Bir Proje

Uşak Belediyesi ve Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında hayata geçirilen ‘Sağlıklı Gelecek Bisikletle Gelecek’ adlı proje kapsamında pilot okullara bisiklet, koruyucu ekipman ve akıllı saat dağıtımı gerçekleştirildi.
Uşak Belediyesi’nden Sağlıklı Nesil ve Sağlıklı Gelecek İçin Özel Bir Proje

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın yurtdışı seyahati dönüşünde müjdelediği ve Uşak Belediyesi ile Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında çalışmalarına başlanan ‘Sağlıklı Gelecek Bisikletle Gelecek’ projesinin ilk adımları, yaklaşık bir ay önce atılmıştı.Şehirde uzun zamandır gerçekleştirilen eğitim ve çeşitli etkinliklerle çocukların trafik konusunda bilinçlenmesi hedeflenmişti.

Bu kapsamda daha önce kentteki trafik eğitim parkurunda bisiklet kullanan ve trafik işaretleriyle işaretçileri hakkında bilgilendirilen çok sayıda ortaokul öğrencisi, düzenlenen etkinlikle hediyelerine kavuştu. Projenin pilot okulu olarak seçilen Alper Günbayram ve Saime Sefa Erdoğan Ortaokullarında eğitim gören 60 öğrenciye bisiklet, kask ve akıllı saat dağıtımı, düzenlenen törenle yapıldı.

Etkinlik Geniş Katılımla Gerçekleşti
Alper Günbayram Ortaokulu Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Kurnaz, Zeynep Ceylaner ve Hikmet Kahraman, Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, öğrenci velileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Her Şey Çocuklar ve Temiz Bir Çevre için

Basın mensuplarına etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, belirlenmiş olan iki pilot okulun öğrencileriyle birlikte bir araya gelindiğini anlatarak; “Projemizin amaçlarından biri olansağlıklı neslin inşası için çocuklarımızın bisiklet kullanması son derece anlamlı. Bizler de hem çocuklarımızın sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri hem de temiz bir çevre için farkındalık oluşturmak amacıyla bu projeyi gerçekleştirmiş bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Bisiklet Hayatlarının Bir Parçası Haline Gelecek
Başkan Çakın; projenin Uşak Belediyesi ve Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütüldüğünü hatırlatarak; “Bu kapsamda proje okullarımız çevresinde ikamet eden ve bisiklete ihtiyaç duyan öğrencilerimize bisikletlerini teslim ettik. Akan trafikte bisiklet kullananlar için önemli bir nokta olan yol çizgilerini ve trafik işaretlerini yeniledik. Bu sayede öğrencilerimizin, bisikleti hayatlarının bir parçası haline getirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Çocukların Vücut Sağlığının Korunması ve Çevre Duyarlılığının Artması Hedefleniyor
Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin de çocuklarla bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu anlatarak, “Bu proje, çocuklarımızın hem vücut sağlıklarını korumak hem de çevre temizliğine olan duyarlılıklarını artırmak adına gerçekleştirdiğimiz bir proje. Temennim; iki proje okulumuzda başlayan bu etkinliğin, diğer okullarımızda da devam etmesidir. Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Çakın’a ve ekibine, bu konudaki katkı ve destekleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Artık Evden Okula Yürüyerek Değil, Bisikletle Geleceğim”
Etkinliğe katılan öğrencilerden Zahide Leylek, projenin kendisini çok mutlu ettiğini anlattı. Leylek, “Artık evden okula yürüyerek değil, bisikletle geleceğim” diye konuştu.

“Sağlıklı Bir Yaşam İçin Bisikletlere İhtiyacımız Vardı”
Tüm çocukların bisiklet takdiminden çok mutlu olduğunu kaydeden Öğrenci Halil Şavtlı, “Sağlıklı bir yaşam için bisikletlere ihtiyacımız vardı” dedi.

“Sağlıklı Bir Yaşam İçin Bisiklete Binmemiz Gerekiyor”
6’ncı Sınıf Öğrencisi Bedirhan Akar da çevre bilincine dikkat çekerek, “Çevre kirliliği olmaması için zararlı gaz salınımı yapn araçlara binmememiz gerekiyor. Ayrıca sağlıklı bir yaşam için de bisiklete binmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Bisikletim Sayesinde Artık Okula Geç Kalmayacağım”
Bisikletin insan vücudundaki iskelet ve kas sistemine sağladığı faydalara değinen Hiranur Kural, “Bisiklet kullanmak sağlığımız için çok önemli. Bir de benim evim okuluma biraz uzak. Bisikletim sayesinde artık okula geç kalmayacağım” diye konuştu.

Spor salonunda gerçekleşen takdim töreniyle başlayan etkinlik, protokol üyeleri ve öğrencilerin bisiklet sürmesi ve önceden planlanan varış noktasında dondurma ile meyve suyu ikramının ardından sona erdi.