Uşak Belediyesi’nce işitme engellilere özel şeffaf maske dağıtıldı

Pandemi nedeniyle maske kullanımının artması sonrasında işitme engelli bireyler, dudak okumakta zorlanıp, iletişimde güçlük yaşamaya başladı. Uşak Belediyesi de işitme engellilerin daha rahat iletişim kurması ve karşısındakini anlamaları için özel şeffaf maskeler dağıttı.
Uşak Belediyesi’nce işitme engellilere özel şeffaf maske dağıtıldı

Engelli vatandaşların şeffaf maskelere ilgisi yoğun oldu. Birbirleriyle işaret diliyle anlaşabilen işitme engelliler özellikle hastane, kamu kurumları, işyerleri ve marketler gibi iş ve sosyal hayatlarında dudak okuma yöntemiyle anlaşabildikleri için şeffaf maskelerin iletişimlerini daha da kolaylaştıracağı bildirildi. İşitme engellilerin günlük hayatta normal maske ile güçlük çektiklerini ifade eden yakınları, proje sonrasında oldukça mutlu olduklarını dile getirdi. Yeni maskelerine kavuşan işitme engellilerin sevinçleri ise yüzlerine yansıdı.

Uşak Belediyesi tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada; “Pandemi nedeniyle maske kullanımının artması sonrasında işitme engelli bireyler, dudak okumakta zorlanıp, iletişimde güçlük yaşamaya başladı.

Uşak Belediyesi olarak işitme engelli kardeşlerimizin daha rahat iletişim kurması ve karşısındakini anlamaları için özel şeffaf maskelerin dağıtımını yaptık. Unutmayalım "En Büyük Engel Sevgisizliktir" ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler