Uşak Belediyesi ve Alevi Kültür Derneği Aşure Günü düzenliyor

Uşak Belediyesi ve Uşak Alevi Derneği tarafından ortaklaşa “Aşure Günü” düzenleniyor.
Uşak Belediyesi ve Alevi Kültür Derneği Aşure Günü düzenliyor

23 Eylül Pazar günü Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Bozkuş Caddesi 75/1 no da bulunan Işık Çakır Sultan Cemevi’nde saat 12.00 de yapılacak olan Aşure Günü etkinliğine Uşak’ta yaşayan tüm canların davetli olduğunu kaydeden Uşak Alevi Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Demirel, “Kültürümüzde, Muharrem Ayı, matem ayıdır. Biz de bu özel ayın gereklerini yerine getiriyoruz. Muharrem orucu sonunda Cem evimizde Aşure Günü yaparak lokmamızı üyelerimizle, dostlarımızla ve canlarımızla birlikte paylaşacağız” dedi.

“Matem Ayı süresince oruç tutan cümle canların oruçlarının  kabul olmasını niyaz ettiğini belirten Demirel “Belleklerimizde acısını hala koruyan Kerbela bize zalimin değil mazlumun yanında, Hakk’ın yanında, insani değerlerin yanında durmayı öğretti. Muharrem orucu biz Aleviler için Adem peygamberden başlayarak bütün peygamberlerin yerine getirdikleri bir ibadettir. Bunun yanı sıra başta Hz. Hüseyin olmak üzere On İki İmamların şahadetlerinden dolayı aynı zamanda bir yas’tır. Bundan dolayıdır ki Muharrem orucunun diğer bir adı da Yass-ı Matemdir” dedi.

Demirel, “Aşure Gününde canlarımız semah dönecek, pilav üzeri et, aşure gibi ikramlarımız olacaktır. Bu etkinliğin düzenlemesinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a da tüm canlar  adına buradan teşekkürlerimi arz ediyorum” şeklinde konuştu.