Uşak Belediyesi'nden yağmur mağduru vatandaşlara yardım eli

Uşak’ta dün öğle saatlerinde başlayan ve bir anda bastıran sağanak yağış kent genelinde kısa sürede etkisini gösterirken kuvvetli yağış nedeniyle mağdur olan vatandaşlara Uşak Belediyesi yardım elini uzattı
Uşak Belediyesi'nden yağmur mağduru vatandaşlara yardım eli

Uşak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada dün yaşanan kuvvetli yağışlar nedeniyle evlerini su basan ailelerin Uşak Belediyesi tarafından misafir edilildiği bildirildi.

Kent merkezindeki bazı bölgelerde metrakereye 43 kilogram yağış düştüğüne dikkat çekilen açıklamada; Uşak Belediyesi İtfaiye ekiplerince su baskını yaşanan ev iş yerlerinden en kısa sürede su tahliyesinin yapıldığı, Temizlik İşleri Müdürlüğü birimlerince de mağdur olan vatandaşlara temizlik hizmeti verilerek, evlerini su basan ailelerin mağdur olmamaları için Kayaağıl Termal Tesisleri'nde misafir edildiği kaydedildi.


Mağduriyet yaşanmaması adına tüm ekiplerin yağış öncesi sahadaki yerini aldığını kaydeden Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Meteoroloji Müdürlüğü’nden gelen uyarıların ardından hazır bulunan belediye personellerimiz vakit kaybetmeden sahaya çıktı. Şehrimizde gerekli tedbirlerimizi aldık. Ancak, ani bastıran şiddetli yağışlardan etkilenen hemşehrilerimiz oldu. Kıymetli hemşehrilerimizin hanelerinden su tahliyelerini gerçekleştirdik ve temizlik çalışmalarımızı başlattık. Bu süreçte termal tesislerimizde ücretsiz olarak konaklamalarını sağladık. Belediye olarak, daima mağdur vatandaşlarımızın yanında olacağımızı ifade etmek istiyor, yağışlardan etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyorum.” dedi.