Uşak Belediyesi Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu İçin Yeni Alan Tahsis Etti

Uşak Belediye Meclisi, Uşak Ertuğrul Gazi İmam Hatip Lisesi bünyesindeki ortaokul bölümünün yeni binasına taşınabilmesi için yer tahsis etti. Karar dün yapılan Belediye Meclisi toplantısında alındı.
Uşak Belediyesi Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu İçin Yeni Alan Tahsis Etti

Eğitim ve öğretime verdiği destekleri devam ettiren Uşak Belediyesi, Uşak’ta ilk ve tek olan Ertuğrul Gazi İmam Hatip Proje Lisesi’nin ortaokul kısmını ayırarak, okula yakın bir alanı ortaokul için tahsis etti.

Türkiye’de sınırlı sayıdaki proje okullarından biri olan Ertuğrul Gazi İmam Hatip Lisesi, Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan’ın katılımıyla 5 Mayıs 2015 tarihinde eğitim öğretim hayatına başlamıştı. Bünyesinde hem lise hem ortaokul öğrencilerini barındıran ve nüfusu oldukça yüksek olan okul, Uşak Belediye Meclisi’nin aldığı yeni kararla, Uşak Belediyesi’ne ait olan belediye hizmet alanı, ortaokul binasının yapılabilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi.  

Başkan Cahan, ortaokula tahsis edilen yeni alanın, liseye yakın olması için özellikle verildiğini aktarırken, okulun öğrenci sayısının fazla olması nedeniyle yeni kayıt alınamadığını dile getirdi. Geleceğin gençlerde olduğunun altını çizen Başkan Cahan, böyle bir problemi çözmek için atılan bu adımın çok önemli olduğunu ve kararı Belediye Meclis üyeleriyle almaktan mutluluk duyduğunu belirtti.