Uşak Belediyesi ek hayvan barınağı ve hayvan kliniği açtı

Karaağaç Mahallesi eski Gediz Yolu üzerinde bulunan hayvan barınağı ek tesislerinin ve modern hayvan kliniğinin hizmete girmesi dolayısı ile açılış töreni düzenlendi.
Uşak Belediyesi ek hayvan barınağı ve hayvan kliniği açtı

Tören sırasında oldukça renkli anlar yaşandı. Bunlardan birinde özel ödüle layık görülen White adlı köpek, kendini sevmek isteyen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın eline doğru ısırmak amaçlı hamle yaptı. Başkan Çakın, çevik bir hareketle elini çekerek ısırılmaktan son anda kurtuldu.

Açılış töreninde konuşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Uşak Belediyesi olarak Uşak için insanımızı mutlu eden projelerin ya temelini atıyoruz, ya da açılışını yapıyoruz. Hayatımıza değer katan bu birbirinden kıymetli projelerimizden birisini daha bugün burada hizmete açıyoruz.

Dünyayı ve hayatı paylaştığımız bu canlarımızın sıcak bir yuva ve sağlık hizmeti alabilmeleri için 8 adet tekli padok ve 100 köpeğimizi barındırabilecek binamızın yapımını tamamladık.

Bunun yanı sıra, bugün yardıma muhtaç canlarımızın sağlık hizmeti alabileceği yeni bir hayvan kliniğinin de açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu klinikte röntgen cihazı ve en modern tıbbi cihazlar yer almaktadır.

Mevcut hayvan barınağımızda son bir yıl içerisinde 300 kedi ve 880 köpeğe kısırlaştırma, sağlık ve mikroçip takma gibi işlemler yapılmıştı. İnşallah bu yeni ek barınağımız ve hayvan kliniğimiz sayesinde daha çok sokak canlarımıza daha kaliteli hizmetler sunacağız” dedi.

“Son bir yılda 2500 canımızı tedavi ettik”

Belediyeye ALO 153 üzerinden en çok ihbarın sokak hayvanları hakkında olduğunu vurgulayan Çakın, “Daha önce de bir aracımızı ambulans olarak sokak hayvanlarına tahsis etmiştik. Arkadaşlarımız bu araçlarıyla hızlı bir şekilde hareket ederek pek çok sokak hayvanımızın canın kurtardı. Geçen yıl 2bin 500 yaralı hayvanı tedavi ettik.

“Biz şuna inanıyoruz. İnsanları sevmeyen hayvanları da sevemez. Hayvanları sevmeyende insanları sevemez. Biz, “Yaratanı yaratılandan ötürü sevmek” felsefesi ile hareket ederek tüm canlılarımıza sahip çıkmayı bir görev olarak addediyoruz.

,belediye olarak da tıbbi kontrolleri yapılmış ve kısırlaştırılmış hayvanlarımızın sahiplenilmesi konusunda da çalışmalar yapıyoruz. Buradaki can dostlarımız sahiplenmek isteyen hemşerilerimiz internet sayfamızdan seçim yapabilir ve isteğini bize iletebilir. Sahiplendiğiniz hayvanlara bakamayacaksınız bize haber verin

Sokak hayvanlarının eza ve cefa görmesine razı gelmeyiz. Bu projenin hayat geçmesinde bize fikir veren ve yol gösteren sivil toplum kuruluşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra, sokak hayvanları ile ilgili kompozisyon, şiir ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere Başkan Çakın tarafından ödülleri verildi.

En güzel kedi ve köpek yarışmasında dereceye giren hayvanların sahiplerine ödül verilirken ilginç bir olay yaşandı. Çakın, “White” adlı köpeği sahibinin kucağında sevmek isterken köpek birden eline doğru hamle yaptı. Çakın, ani bir refleksle geri çekerek White’nin dişlerinin arasından kurtardı.

Daha sonra törene katılan, başkan yardımcıları ve STK temsilcileri ile birlikte kurdele kesilerek tesisler hizmete açıldı.

(SALİH KILINÇ / HABER)