Uşak Belediyesi can dostlar için “Yetenekli patiler yarışıyor” yarışması düzenledi

Uşak Belediyesi, hayvan haklarıyla ilgili farkındalığı artırmak amacıyla, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nü birbirinden renkli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor
Uşak Belediyesi can dostlar için “Yetenekli patiler yarışıyor” yarışması düzenledi

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Hayvan dostu bir belediye olarak bu yıl 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nü birbirinden renkli etkinliklerle kutlayacaklarını açıkladı.

Evcil köpeklerin yarışacağı; “yetenekli Patiler Yarışıyor” yarışması düzenlediklerini belirten Çakın; “Hayvan dostu bir belediye olarak bu yıl 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nü birbirinden renkli etkinliklerle kutlayacağız.

Eğlenceli aktivitelerin yer aldığı bu özel günde, sevimli patiler yeteneklerini sergileyerek yarışacaklar. Son Başvuru tarihi 29 Eylül Perşembe Günü - 16.00’ya kadar yapılabilecek” dedi.

Başkan Çakın, başvuruların Uşak Belediyesi B Blok 4. Kat, Uşak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne yapılacağını da sözlerine ekledi.

Uşak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından “Yetenekli Patiler Yarışıyor” yarışmasına katılım şartları şöyle açıklandı:

“Yarışmaya katılacak patilerin, “Satın alma sahiplen” ilkesi doğrultusunda barınaktan veya sokaktan sahiplenilmiş bir can olması tercihimizdir.

Yarışmaya katılma şartları konusunda da bilgi veren Çakın, “Hayvan severlerimizin sağlığı için parazit kuduz ve kuduz aşılarının tam olduğunu gösterir aşı kartının ibraz edilmesi gerekmektedir.

Ayrıca, tüm kamuoyunun bildiği üzere evcil hayvanların 2022 yılı sonuna kadar PETVET’e kaydı olması gerekmektedir. PETVED kaydı olan yarışmacılara +5 puan verilecektir.

Güvenlik açısından yasaklı ırklar yarışmaya katılamayacaktır.”

Uşak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen; “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü' etkinlikleri kapsamında; okullarda resim yarışmaları, “Çek – Gönder” adı altında sosyal medyadan evlerde beslenen, kedi, kuş ve diğer evcil hayvanların fotoğraflarının sosyal medyadan gönderilmesi gibi çeşitli etkinliklerin de düzenleneceği belirtildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)