Uşak Belediye Meclisi’nde ‘KAYPAK’ tartışması

Uşak Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantısında “Kaypak tartışması çıktı. Uşak’ta kaçak inşaatların CİMER’e şikayet edilmesi ilgili başlayan tartışmada bir anda ipler gerildi.
Uşak Belediye Meclisi’nde ‘KAYPAK’ tartışması

Uşak Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantısında “Kaypak tartışması çıktı. Uşak’ta kaçak inşaatların CİMER’e şikayet edilmesi ilgili başlayan tartışmada bir anda ipler gerildi.

AK Partili Meclis Üyesi İbrahim Türksoy; İYİ Parti Uşak Merekz İlçe Başkanı Hakan savaş hakkında “Kaypaklık yapmasın” diye konuşunca, İYİ Partili Meclisi Üyesi Tolga Pirinçci çok sert tepki göstererek, “Her yanlışın peşinde böyle koştursaydınız, şimdi bu sıkıntıları yaşamazdık” dedi.

Uşak Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantısı sert tartışmalara sahne oldu. Belediye Başkanı Mehmet Çakın Başkanlığında sakin başlayan toplantıda gündem dışı söz alan İYİ Parti Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Yasin Yavuz söz alarak; “Beni Atapark civarında bulunan tüm kafe sahipleri aradı. Şöyle bir söylenti çıkmış. “İYİ Parti Belediye Meclis Grubu tüm kafeleri kaçak yer yaptı diye CİMER’e şikayet etmiş. Bizim öyle bir şikâyetimiz olmadı. Bizim şikayet ettiğimiz konu vardı. Onu da Mecliste dile getirdik. Bu söylenti nereden çıktı bilmiyorum” dedi.

Mehmet Çakın; “Bu söylentinin nereden çıktığını ben size hemen söyleyeyim. Partimizin kurumsal olarak ilgisi yok diyorsunuz. Ama Merkez İlçe Başkanınızın sosyal medya sayfasında “Kaçak yapılar, partimiz tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirilmiştir” paylaşımı hesabında hala görünmektedir.

Bu konuda geçen toplantıda geniş bir açıklama yapmıştım. Özellikle pandemi sonrasındaki süreçte, zengini, fakiri, şu partilisi, bu partilisi olmaksızın, belediyeyi zor durumda bırakacak hukuki bir süreç olmadığı takdirde, bur tür bir eylemde bulunmadığımızı belirtmiştim. Ama aleni bir şekilde birim müdürlerimizi tehdit ederek; “Talimatla hareket etmeyin. Yasa ve yönetmeliklerin dışına çıkmayın. Kaçak yapılara izin vermeyiniz. Çünkü kaçak yapılar, partimiz tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilmiştir” diyor.

Ahmet’in Mehmet’in yeri demiyor. Tüm kaçak yapıları diyor. Kimi bildirdiyse söylesin de biz de bilelim. Bir de parti olarak şikayet ettiklerini söylüyor. Bu sizi de bağlar. Bizi şunları şunları fişledik. Bunları şikâyet etmedik desin.

Neticede ortada bir şikayet var. Biz, iste A kişisi olsun, iste B kişisi olsun. CİMER’den gelen bir konuyu belediye olarak biz bakmak zorundayız. Aksi takdirde belediye olarak sorumlu duruma düşüyoruz. Ben yapmadım demek iş değil. Paylaşımı 5 gündür duruyor. Kimi ettiyse söylesin. Çalışanlarımızı tehdit ettiği içi bizde onu şikâyet edeceğiz.

Geçen açıklamamızda bizim böyle bir yaklaşımımız olmadığını, belediye olarak pandemi döneminde hiçbir esnafımızı ayırt etmeden, şehrimizin menfaatleri doğrultusunda esnafımızın durumunu, şehrimizin estetik görüntüsünü göz önüne alarak kararlar vermeye gayret ettiğimiz ifade etmiştik.

Bu noktada bizi sıkıştırıp, elimizi kolumuzu bağlayarak, “Sadece benim istediğime ceza kesin, istemediğime kesmeyin” gibi bir anlayışı kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Yasin Yavuz; “Öyle bir şey demiyor. Başkanım bu konu geldiğinde siz niçin bu kadar gerginleşiyorsunuz? Güzel yüzünüz düşüyor” diye sordu.

Çakın; “Ben mi okuduğumu anlamıyorum? Diyor ki; “Şehrimizde yasaya aykırı bina yapan yandaş müteahhitlerin binalarına iskân ruhsatı, elektrik ve su verilmesi yasaya aykırıdır” diyor.

Burada; “Yandaş müteahhitlere vermek yasak, diğerlerine serbest diyor. Birilerini töhmet altında bırakacak açıklamalardan kaçınmak gerekir”

Yasin Yavuz, şikâyetin devam etmekte olan inşaatları kapsadığını, yapılmış binaları kapsamadığını ve Atapark’a hiçbir esnafı şikâyet etmediklerini söylemesi üzerine AK Partili ve İYİ Partili üyeler arasında sert tartışma yaşandı.

AK Parti Uşak Belediye Meclis Üyesi İbrahim Türksoy’un Savaş’ı kast ederek; “Kaypaklık yapmasın. Moralimiz bozuluyor” sözüne sinirlenen İYİ Partili üye Tolga Pirinçci; “İbrahim bu lafın gereği var mı? Adam sizin moraliniz bozulacak diye siyaset mi yapmasın? İlçe Başkanlığını mı bıraksın?

Endazesini kaçırdığınız sürece her türlü siyasetçi her türlü sosyal medyada paylaşımda bulunur. Buna kaypak demenin bir anlamı yok. Her yanlış işin peşinden bu kadar koşsaydınız bu kadar sıkıntı yaşanmazdı” şeklinde çıkıştı.

Başkan Çakın’ın oturuma ara vermesi ile ortalık sakinleşti ve gündem normal seyrinde devam etti.

(SALİH KILINÇ / HABER)