Uşak Belediye Meclisi kent dışındaki zemin ticari alanların konut olarak kullanılmasını kolaylaştırdı

Uşak Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Oturumu Belediye ve Meclis Başkanı Nurullah Cahan başkanlığında gerçekleştirildi.
Uşak Belediye Meclisi kent dışındaki zemin ticari alanların konut olarak kullanılmasını kolaylaştırdı

Huzurpark Belediye Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda gündemde bulunan 29 Maddeden 9’u görüşüldü. En önemli madde ise kent merkezi uzağında, kent çeperi çevresinde ticari alan olarak planlanmış adalarda zemin katlarda istendiği durumda konut alanına çevrilmesini yasalara uygun şekilde kolaylaştıran İmar Komisyonu raporu oldu.

Meclis Toplantısı, Cahan başkanlığında, AK Parti, CHP; İYİ Parti ve MHP’ gruplarının katılımıyla başladı.

Gündemin 5. Maddesinde yer alan; “Belediye Meclisinin 03. 05. 2017 tarih ve 234 Sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen, ilimiz merkez, Uşak İli Uygulama İmar Plan Notlarının yeni yönetmelikler çerçevesinde incelenerek çatılar ile maddelerin revize edilmesi ve plan notlarına ilaveten Ticaret-konut kullanımı il ilgili plan notlarına ilaveten hazırlanan 1/5000 ve 1/100 ölçekli planların 3194 Sayılı İmar Kanunun (/b maddesine göre tasdiki ve İmar Komisyonu raporu ile görüşülerek karara bağlanması konusu hakkında Başkan Cahan İmar Komisyonu Başkanı Özgür Erkek’den bilgi istedi.

Erkek; “Başkanım İmar Komisyonu olarak hazırladığımız raporumuzun özeti şu: Kent çeperi çevresinde ticari alan olarak planlanmış adalarda zemin katlarda istendiği durumda konut alanına çevrilmesini yasalara uygun şekilde vatandaşın lehine kolaylaştırmış oluyoruz. Komisyonumuz oy birliği ile kara alarak raporumuzu Yüce meclisimize sunmuştur. Takdir sizindir” bilgisini verdi.

Madde tüm grupların oy birliği ile kabul edildi.. Gündemin kalan maddeleri yarın görüşmek üzere oturum Başkan Cahan tarafından kapatıldı.