Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın “Borunun delinmesinde hata belediyenindir”

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 13 Aralık’ta yaşanan doğal gaz borusunun delinmesinde Uşak Belediyesinin hatası olduğunu kabul etti.
Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın “Borunun delinmesinde hata belediyenindir”

Çakın, ana doğal gaz borusunun delinmesinde belediyenin kusurlu olduğunu, ancak anında doğal gaz şirketine haber verildiğini, belediyenin kusurunun akşam saatlerinde giderildiğini, patlamaların teknik bir konu olduğunu, bu konuda yetki ve sorumluluğun doğal gaz şirketinde olduğunu açıkladı.

Çapın, olayla ilgili belediye teftiş kurlunun hazırladığı raporun bitiminde bunu kamuoyu ile paylaşacaklarını, patlamalar sonrası zarar gören vatandaşların da her türlü ihtiyacını giderdiklerini sözlerine ekledi.

PATLAMALARDA SORUMLULUK GAZ ŞİRKETİNİN

Çakın, “Bir ay önce şehrimizde istenmeyen bir olay yaşadık, Bir doğal gaz borusu delinmesi ve ardından patlamalar yaşandı.

Bir vatandaşımızın alt yapı ile ilgili bir sorunu gidermeye çalışırken ana doğal gaz borusu delindi ve bir kaza yaşandı. Bu kazanın hemen ertesi günü belediye teftiş kuruluna olayı incelemesi ve araştırması için gerekli talimatı verdik. Olay nasıl oldu? Kim kusurlu? İhmali olan var mı? Bu konularda iç soruşturmamız devam ediyor.  Teftiş kurulu raporu hazırlandığında kamuoyu ile paylaşacağız. Gereken dersleri çıkararak bir daha böyle üzüntülü olayların yaşanmaması için uğraşacağız.

Bu tarz kazalar, zaman zaman Türkiye’nin dört bir tarafında istenmese de yaşanıyor. Su hatlarında, elektrik, internet hatlarında maalesef bu üzücü olaylar yaşanıyor. Derhal UDAŞ’ la temasa geçerek gaz akışını kestirdik. Onlar da hasarı giderdi. Akşam saatlerinde buradaki hasar eski haline getirilmişti.” dedi.

ÇOCUK MAMASINA KADAR İHTİYAÇLARI GİDERİLDİ

“Ebetteki belediye olarak borunun patlamasında kusur belediye olarak bizimdir. “ diyen Çakın, “Hatamızı kabul ediyoruz. Ama nasıl su borusu patladığında vatandaş bize haber verdiğinde belediye olarak gidip o arızayı gideriyoruz. Doğal gaz şirketi de bizim ihbarımızla giderdi. Doğal gazın güvenli olarak evlere güvenli olarak verilmesi de tamamen doğal gaz dağıtan firmanın sorumluluğunda. Belediye olarak bizim yetkimiz ve sorumluluğumuzda değildir.

Bizim üzerimize tek şey; şirket yetkililerin verdiği bilgiler doğrultusunda vatandaşa bilgilendirmektir. Sonrasında yaşanan 2 patlama  ve bir vatandaşımızın yaşamını yitirmesinin sorumluluğunun kimde olduğu, EPDK’nın ve adli makamların yapmış olduğu soruşturma sonunda ortaya çıkmıştır.

İnanıyorum ki: bu üzücü olaydan dolayı doğal gaz şirketi de gereken dersleri çıkaracak ve böyle üzücü olayların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirleri alacaktır. ifadesini kullandı.

Patlama sonrası oluşan hasarları gidermek için Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile ortaklaşa vatandaşların yaralarını sarmaya çalıştık. Dilekçelerini aldık ve Fen İşleri Müdürlüğümüz, hasarlı evlerin kapısını penceresini onardı.

Yaralanan ve mağdur olan vatandaşlarımızın çocuk mamasından çocuk bezine kadar her türlü kişisel ihtiyaçlarını giderdik. Bu bir kazadır. Ancak, kaza olması sorumların ortaya çıkarılmasına engel değildir.” diyerek doğal gaz olayını aydınlattı.