Uşak Barosu'ndan "Barış Pınarı Harekatı"na destek

Uşak Barosu Başkanı Avukat Emin Coşkun'dan “Barış Pınarı Harekatı"na destek açıklaması
Uşak Barosu'ndan "Barış Pınarı Harekatı"na destek

Uşak Barosu Başkanı Emin Coşkun, Barış Pınarı Harekatı'na karşı çıkanların ve savaş diyenlerin büyük bir yanılgı içinde olduğunu belirtti. 

Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, harekatın terörle mücadele amaçlı meşru bir savunma operasyonu olduğunu anlatarak, "Bu hareketimize karşı çıkan, bu harekata savaş diyenler maalesef büyük bir yanılgı içindedirler." ifadelerini kullandı.

Savaşların iki egemen devlet arasında olduğunu, bu harekat ile terör örgütleriyle mücadele edildiğinin altını çizen Coşkun, şunları kaydetti:

Malumunuz olduğu üzere TSK Fırat'ın doğusunda " Barış Pınarı Harekatı"nı gerçekleştirmektedir. Hareketın bugün 7. günüdür. Bu harekat terörle mücadele amaçlı meşru bir savunma operasyonudur. Bu harekatımıza karşı çıkan, bu harekata savaş diyenler malesef büyük bir yanılgı içindedir. Savaş iki egemen devlet arasında olur. Biz orada terör örgütleri ile mücadele etmekteyiz. Bu harekatı biz niye yapıyoruz. Biz bu harekatı anavatanımızın güvenliğini sağlamak için yapıyoruz. Harekatın tam adı terörle mücadeledir. Buna savaş derseniz bu PKK ağzıyla konuşmak olur. Kimse, Türkiye’yi PKK ile aynı kefeye koyup yaptığımız bu operasyona savaş diyemez. Bu bir terörle mücadele operasyonudur. Bu hususu açıkça belirtmekte yarar vardır.

Yapılan operasyon evet zordur, çetindir, bir çok tehlike içermektedir. Gördük ki bir iki ülke haricinde dostumuz da yoktur. Herkes bize köstek olmaya çalışmaktadır. Ama bu hareket bizim için olmazsa olmaz niteliğindedir. Çünkü Fırat’ın doğusunda güvenli bölge kuramaz isek ileride öz yurdumuzun güvenliği tehlikeye düşecektir. Bu nedenle bu operasyon çok önemlidir. Şunu herkes bilmelidir ki ülkemiz orayı işgal için gitmiyor sadece kendi güvenliğimizi tesis etmek için gidiyor. Bu hareket meşru bir harekattır. Şu da unutulmamalıdır ki TSK hiçbir sivil unsura ateş açmamaktadır. Kahraman Mehmetçiğimiz gittiği her yere barışı huzuru ve güveni de beraberinde götürmektedir. Bu harekat bölgede istikrara da neden olacaktır.

Uşak Barosu olarak kahraman ordumuzun her zaman yanındaydık ve her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Kalbimiz ve dualarımız Mehmetçiğimizledir.

Başta İzmir barosu olmak üzere bazı barolar savaşı durdurun şeklinde açıklama yapmışlardır. Biz bunu üzüntü ile izlemekteyiz. Bu beyanları talihsiz beyanlar olarak nitelendiriyoruz. Bir ve beraber olmamız gereken bu günlerde içeride bu tür söylemleri tasvip etmiyoruz.

Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Askerlerimizi korusun. Acı haberlerini göstermesin. Kahraman Mehmet’in ayağına taş değmesin. Türkiye’miz ve kahraman Mehmetçiğimiz tüm baskılara tüm yaptırımlara rağmen elbette ki muzaffer olacaktır. Bundan kimse şüphe duymasın. Bu vesileyle Uşak barosu olarak kahraman Mehmetçiğimizin alınlarından öpüyor onlara sonsuz başarılar diliyorum. Kalbimizin onlarla beraber attığını bir daha vurgulamak istiyorum.