Uşak Barosu’nda nefes kesen seçim

Atatürk Kültür Merkezi'nde, Uşak'ın yeni Baro Başkanını belirleyecek seçimler sona erdi.
Uşak Barosu’nda nefes kesen seçim

Uşak barosu başkanlık seçimleri yapıldı. Eski başkanlardan Av. Kazım Kargı, en yakın rakibi Av. Serap Ergun Bitgin’in önünde üç oy farkla Uşak barosu başkanı seçildi. Başkanlık yarışını 3 oyla kaybeden Av. Serap Ergun Bitgin ise seçim sonuçlarına itiraza hazırlanıyor.

Uşak Baro Başkanlığı seçimleri yapıldı. Uşak Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan seçimlerde Uşak Barosu’na kayıtlı 363 avukattan 334 kişi oy kullandı. 8 oy da geçersiz çıktı. Oyların sayımından sonra Av. Kazım Kargı’nın 112 oy, Av. Serap Ergun Bitgin’in 109, Av. Gürcan Sağcan’ın 96 oy aldığı açıklandı. Haber yayına hazırlandığı sırda blok listeler üzerinde karalamalar yapıldığı için yönetim kurulu üyelerine çıkan oyların sayımına devem ediliyordu.

Uşak Baro Başkanlığı görevini 2006-2008 yılları arasında bir kez daha yapan deneyimli Avukat Kazım Kargı, “Bu seçimin kaybedeni yoktur. Uşak Barosu kazanmıştır. Tüm meslektaşlarım, birbirinden değerli şahsiyetlerdir. Herkesi birlik ve beraberlik içerisinde kucaklayan bir anlayışla başkanlık yapmak istiyorum. Kaybedeni olmayan bir seçim gerçekleştirdik. Ben bundan 10 yıl önce de başkanlık yapmıştım. Demek ki şimdi de bize vazife düştü. Bizde gereğini yerine getireceğiz.” şeklinde açıklama yaptı.

Başkanlık seçimini 3 oy farkla kaybeden Av. Serap Güçlü Bitgin ise, kendine oy vereceğini söyleyen bir çok meslektaşının oy kullanmaya gelmediği için seçimi kaybettiğini belirterek, akıllarda soru işareti kalmamsı için sonuca itiraz edeceğini belirtti.