Uşak Barosu’na 2 taze kan

Staj dönemlerini başarıyla tamamlayan 2 genç avukat, yemin edip cübbe giyerek resmen avukat oldu.
Uşak Barosu’na 2 taze kan

Uşak Adilye binasında bulunan Uşak Barosu’nda düzenlenen törende, Uşak Baro Başkanı Av. Kazım Kargı, stajyer avukatlar Hasibe Ateş ve Ayşe Büşra Karakuş’a, yemin ettirdikten sonra kendi elleri ile cübbe giydirip, avukatlık ruhsatnamelerini takdim etti.

Genç avukatları kutlayarak hayırlı olmasını dileyen Başkan Kargı, “Ne yazık ki ülkemiz çok zor günler yaşıyor. Bu zorlu süreçte adalet ve hukukun büyük zararlar gördüğüne üzülerek tanık olmaktayız. Şu an aramıza katılan genç meslektaşlarımızın bize vereceği taze kuvvet ve enerji ile hep birlikte hukukun tecelli etmesi için mücadele vereceğimize inanıyorum.” dedi.

Hukukçunun kimseye biat etmeyeceğini vurgulayan Kargı, “Biz hukukçuların asla bir sahibi, efendisi, patronu yoktur. Hukukçunun pusulası adalet, demokrasi, özgürlük, eşitlik ve vicdanı olması gerekiyor. Genç meslektaşlarıma da dosyalara, olaylara ve insanlara hukukçu vicdanıyla bakmalarını tavsiye ediyorum." dedi.

Yemin ederek mesleğe adım atan genç stajyerler Hasibe Ateş ve Ayşe Büşra Karakuş, hukukun üstünlüğü ve adaletin önemine vurgu yaparak, Atatürk’ün ilkeleri ışığında hak ve hukuk mücadelesi vereceklerini kaydettiler.