Uşak Baro Başkan Adayı Gürcan Sağcan listesini açıkladı

Uşak Baro Başkanı ve Başkan Adayı Av. Gürcan Sağcan, yönetim kurulu aday listesini açıkladı.
Uşak Baro Başkan Adayı Gürcan Sağcan listesini açıkladı

Uşak Baro Başkanlığı görevini iki yıldır yürüten ve 20-21 Ekim tarihlerinde yapılacak seçimlerde yeniden aday olduğunu daha önce açıklayan Sağcan, yeni dönemde yönetimde çalışacağı avukatların ismini de açıkladı.

Sağcan, “20-21 Ekim 2018 Tarihlerinde yapılacak Uşak Barosu olağan genel kurulunda ,Arkadaşlarımla Uşak Barosunu yönetmek üzere talip olduk. Cüpbemize, mesleğimizin onuruna, cumhuriyetimize, vatanımıza, hukukun üstünlüğüne, yargının bağımsızlığına sahip çıkacağız. Meslektaşlarımın bilgisine ve takdirlerine saygıyla sunarım” diyerek listeyi de şöyle duyurdu:

Başkan Adayı

Av. Gürcan Sağcan

YÖNETİM KURULU ADAYLARI

Av. Onur Ozan Gün

Av. Ebru Erdoğan Acartürk

Av. Ömer Karaman

Av. Osman Tuncer

Av. Mehmet Nuri Sezgin

Av. Özkan Demirel

Av. Mehmet Türker

Av. Volkan Berber

Av. Begüm Kelle

Bir önceki seçimlerde Sağcan’ın listesinden seçilen ve iki yıl boyunca yardımcılığını yapan diğer başkan adayı Av. Serap Ergun Bitgin’in de önümüzdeki günlerde birlikte çalışacağı arkadaşlarını açıklaması bekleniyor.

ÖN SEÇİMLER İPTAL OLDU

Öte yandan daha önce baro başkan adayları Av. Gürcan Sağcan ve Av. Serap Ergun Bitgin arasında 14 ve 15 Eylül tarihleri arasında yapılacağı duyurulan ön seçimin iptal edildiği duyuruldu.

Konu ile ilgili bilgi veren Ön Seçim Kurulu üyesi Av. Muhterem Sayan, adaylardan Gürcan Sağcan’ın itirazı üzerine ön seçimin iptal edildiğini sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

“Daha önce 20 Ekim 2018 Tarihinde yapılacak olan Uşak Baro Başkanlığı seçimine başkan adayı olarak katılmak için, Meslektaşlarımız Av. Gürcan Sağcan ve Av. Serap Ergün Bitgin arasında 14 Eylül 2018 cuma ve 15 Eylül 2018 Cumartesi günlerinde ön seçim yapılacağı duyurulmuş ise de;

Daha önce ön seçime aday adayı olarak katılacağı duyurulan Meslektaşımız Av. Gürcan Sağcan' ın ön seçim kuruluna ve ön seçimde oy verme usulüne yönelik bazı itirazlarıyla birlikte Baro Başkanı adaylığını açıklaması nedeniyle fiilen ön seçim yapılmasına gerek kalmamıştır.

Oluşan bu fiili durum nedeniyle anılan ön seçimin yapılmasından vazgeçildiğini, Ön seçim kurulunun görevinin de bu nedenle fiilen son bulduğunu, bilgilerinize saygıyla sunarız.”

AV. MUHTEREM SAYAN AV. AYŞE AYGÜN AV. TEVFİK ŞAHAN