Uşak Alperen ocakları Ramazan ayında yardımlarına devam ediyor

Alperen Ocakları Eğitim Kültür Vakfı Uşak İl Başkanlığı Ramazan boyunca devam eden faaliyetlerine ihtiyaç sahiplerine gıda yaparak devam etti:
Uşak Alperen ocakları Ramazan ayında yardımlarına devam ediyor

Alperen Ocakları Uşak İl Başkanlığı Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahiplerine yardım faaliyetine başladı. Konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada Alperen Ocakları Uşak İl Başkanı Ali Karaca şu ifadeleri kullandı:

"Ramazan Ayı Allah rızası için infak etme, karşılıksız vermenin mutluluğunu ve huzurunu hissetme, fakirlere, kimsesizlere, yetimlere ve darda kalanlara gönüllerimizi açma, elimizde olan imkânları paylaşma ve yardımlaşmanın ayıdır.

Peygamber Efendimiz de bir hadislerinde “Her kim Müslüman kardeşinin bir ihtiyacını giderirse; Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Her kim de bir müslümanın bir sıkıntısını giderirse, Allah da onun kıyamet sıkıntılarından bir sıkıntısını giderir.” buyurmaktadır.

Alperen Ocakları Uşak İl Başkanlığı olarak bizlerde Ramazan Ayında veren el ile alan el arasında köprü olmak, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek, zor durumdaki, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yalnız olmadıklarını göstermek, onların yaralarına bir nebze de olsa merhem olmak amacıyla hayırseverlerimizin katkılarıyla yardım faaliyetlerimizi başlattık. Salgın hastalık sebebiyle vatandaşlarımızın mağduriyetleri ne yazık ki arttı. İşinden ayrılan ,mesleğini işini salgın hastalıktan dolayı yapamayan, işyerleri kapalı olan birçok vatandaşımızın yanında hasta, yetim , yaşlı ve yardıma muhtaç birçok ailenin olduğu ne yazık ki günümüzün bir gerçeği. Bu sebeple her vatandaşımıza ve sivil toplum kuruluşlarına büyük sorumluluk düşmektedir. Millet olarak dayanışma ve yardımlaşma vaktidir. Bu mübarek ayda bizler de Ramazan ayının ilk günlerinden itibaren hayırseverlerimizin de katkılarıyla gıda yardımlarımızı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz.

Bunun yanında Alperen Ocakları Uşak İl Başkanlığımızın sınırlarımızın ötesinde de yardım faaliyetleri sürüyor. Suriye Cerablus bölgesinde Türk Kızılay yetimhanesinde Ramazan ayı boyunca iftar yemeği ve meslek edindirme kurslarında gönüllü olarak görev alıyoruz. Bizim yardım faaliyetleri yapmamıza vesile olan, mallarını ve imkanlarını Allah rızası için kullanan ve ihtiyaç sahiplerine ulaştıran herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Allah razı olsun."

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler