Uşak 3'üncü Sanayi Sitesine Kavuşuyor

Uşak’ın uzun süredir beklediği 3. Sanayi Sitesi’nin inşası, yol yapım çalışmalarıyla start aldı.
Uşak  3'üncü Sanayi Sitesine Kavuşuyor

Karma Deri Organize Sanayi Bölgesi’nin yan kısmında yer alan 1 Milyon 240 bin metrekarelik arazide yapılacak olan ve şehirde yeni istihdam alanları oluşturacak 3. Sanayi Sitesi’nde 100 metrekareden 500 metrekareye kadar 1080 dükkan yer alacak.

538 adet otomotiv birimi, 192 adet tekstil birimi, 194 adet demir doğrama birimi, 48 adet gıda birimi, 108 adet ise mobilya birimi site içerisinde yer bulacak. Ayrıca yeşil alan, sağlık tesisi, ticari, sosyal, eğitim ve dini tesis alanları da oluşturulacak.


Uşak Belediyesi tarafından başlatılan çalışmaları bizzat yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 3. Sanayi Sitesi’nde ki tüm çalışmaların sona ermesiyle, kent ekonomisine yeni bir soluk getirileceğini dile getirdi.


3. Sanayi Sitesi’nin yapımıyla birlikte artık şehirde dükkan bulamama sorununun ortadan kalkacağını, yeni sanayi sitesinin şehrin ekonomik olarak kalkınmasında önemli bir dinamik olacağını belirten Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Bugün burada yapımı için ilk adımlarını attığımız 3. Sanayi Sitesi uzun zamandır Uşak gündemini meşgul eden bir konuydu. Şehrimizin içindeki gerek 1 Eylül Sanayi Sitesi, gerekse Yeni Sanayi Sitesi alan darlığından dolayı esnaflarımıza yeterli gelmiyordu ve yeni bir site kurulması konusunda ciddi bir beklenti mevcuttu. Biz de bu kapsamda Belediyemiz bünyesinde oluşturmuş olduğumuz komisyonla gerek idaremiz gerekse kooperatif yetkilerimizle birlikte bu işi hızlı bir şekilde neticelendirmek için çalışmalara başlamış bulunmaktayız.” dedi.

 

"BU PROJE UŞAK'IN PROJESİ"

“Biz bu projeyi Uşak’ın projesi olarak görüyoruz.” diyen Başkan Çakın, “Sanayi sitemiz için Milletvekillerimiz, Belediyemiz, kamu bürokrasimiz el birliğiyle kooperatifimizle çalışacak. Sanayi sitesini Uşak’ımıza en kısa zamanda kazandırmak için yoğun bir çaba ortaya koyacağız. Buradan sanayi sitesinde iş yapmak isteyen yeni girişimcilerimize seslenmek istiyorum. Bir an evvel kooperatifimize, belediyemize başvurup 3. Sanayi Sitemiz dolmadan üyelik işlemlerini yaparak burada yerlerini alsınlar. Zira burası Uşak’ın yeni gözde sanayi alanlarından birisi olacak. Biz de bunun sonuna kadar yanında ve destekçisi olacağız.” dedi.