Uşak 3. Ağır Ceza Mahkemesi çocuk istismarcısına 41 yıl 6 ay hapis verdi

Annesinin birlikte yaşadığı Yaşar Ercan tarafından cinsel istismara uğrayan ve eziyet edilen 2 yaşındaki erkek P. Bebek davası sonuçlandı.
Uşak 3. Ağır Ceza Mahkemesi çocuk istismarcısına 41 yıl 6 ay hapis verdi

Uşak 3. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Yaşar Ercan’ın P. bebeğe eziyet etmekten 5 yıl 6 ay, çocuğa cinsel istismarda bulunmaktan 36 yıl olmak üzere toplam 41 yıl 6 ay indirimsiz hapis cezası verdi.

Anne Ceylan Tandiş’e suçu gizlemekten 7 ay 15 gün hapis cezası veren mahkeme, annenin sağlık durumunu göz önüne alarak hükmün ertelenmesine karar verdi.

Küçük P. nin savunmasını üstlenen UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Hukuk Koordinatörü İzmir Barosu Avukatlarından Aybüke Özdağ, Uşak 3. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin bu kararının yüreklerini ferahlattığını kaydederek mahkeme heyetine teşekkür etti.

SUÇU KABUL ETMEDİLER

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında meydana gelen, Uşak ve tüm Türkiye’iyi ayağa kaldıran annesinin birlikte yaşadığı Yaşar Ercan (34) tarafından cinsel istismara uğrayan ve vahşi şekilde dövülen P bebk davasının son duruşması Uşak 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Suçu gizlemek suçu ile yargılanan anne Ceylan Tandiş, duruşma salonunda yer alırken, sanık Yaşar Ercan, yatmakta olduğu Antalya Elmalı Cezaevinden görüntülü SEGBİS sistemi ile duruşmada yer aldı.

Mahkeme Başkanı Anne Ceylan Tandiş’e son sözlerini sordu. Ceylan Tandiş, suçu gizlemediğini, beraatını sietdi.

Mahkeme Başkanı Yşar Ercan’a son sözlerini sordu. Ercan, kendisinin de çocuğu olduğunu, böyle bir suç işlemediğini belirtti. Zanlı avukatı hastane raporuna itiraz ederek yeniden rapor düzenlenmesini talep etti. Mahkeme Başkanı bu talebi reddetti.

Daha sonra karar verilmesi için duruşmaya 10 dakika ara verildi. Yeniden görülmeye başlayan duruşmada Mahkeme Başkanı anne Ceylan Tandiş’e suçu gizlemekten 7 ay 15 gün hapis cezasına ve hükmün ertelenmesine

Sanık Yaşar Ercan’a çocğa eziyet etmekten 5 yıl 6 ay hapis,

Çocuğa cinsel istismar suçunu işlemekten 36 yıl hapis cezası verilmesine,

Yaşar Ercan’a toplamda 41 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına ve sanık Yaşar Ercan’ın sabıkası olduğu için cezasında hiçbir şekilde indirim yapılmaması yönünde karar vererek davayı sonlandırdı.

Küçük P’inin savunmasını üstlenen UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Hukuk Koordinatörü İzmir Barosu Avukatlarından Aybüke Özdağ, mahkeme sonrası yaptığı basın açıklamasında; mahkemenin bu kararının yürekleri ferahlattığını belirterek Uşak 3. Ağır Ceza mahkemesi heyetine teşekkür etti ve karara itiraz halinde; üst mahkemelerde de çocuğu savunmaya devam edeceklerini belirtti.

NE OLMUŞTU?

İzmir de yaşayan 26 yaşındaki Ceylan Taniş., 6 ay evli kaldığı eşinde 2 yıl önce boşanarak annesinin yanına taşındı. Ceylan T., bir süre sonra sosyal medya hesabı üzerinden Yaşar Ercan (33) isimli bir şahısla tanıştı.

Ercan, Ceylan Taniş’e çocuğunu daha iyi şartlarda büyütmesine yardımcı olabileceğini söyleyerek kadını Uşak’a davet etti.

Ceylan Taniş oğlu P.T.'yi (2) de alarak 8 Mart 2021 tarihinde Yaşar Ercan’ın Uşak'taki evine yerleşti. Ercan ile yaşamaya başlamalarından 1 ay sonra Ceylan Taniş, oğlu P.T.’yi yerde baygın bulunca hastaneye koştu.

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2 yaşındaki P.T.’nin hem darp edildiği hem nitelikli cinsel istismara uğradığı yönünde bir rapor düzenlendi. Yaşar Ercan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Yaşar Ercan hakkında, 'nitelikli cinsel istismar', 'öldürmeye teşebbüs ve eziyet' suçlarından 60 yıla kadar hapis ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Ayrıca, iddianamede anne Ceylan Taniş hakkında da 'suçu bildirmeme' suçlamasıyla 1,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

(SALİH KILINÇ / HABER)