Uşak 15 Temmuz şehidini unutmadı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koruması şehit Mehmet Çetin kabri başında anıldı!

Uşak’ta 15 Temmuz töreni düzenlenerek şehirler anıldı. Uşak protokolünün katıldığı törenlerden sonra 15 Temmuz şehidi Mehmet Çetin’in kabri ziyaret edildi.
Uşak 15 Temmuz şehidini unutmadı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koruması şehit Mehmet Çetin kabri başında anıldı!

Uşak’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesi ile törenler yapıldı. 15 Temmuz 2016 gecesi Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen hain darbe teşebbüsünde şehit düşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koruması Mehmet Çetin, darbe girişiminin 7.yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

15 TEMMUZ TÖRENİ DÜZENLENDİ

15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin 7.yıl dönümünde çeşitli programlar düzenlendi. Programa Uşak Valisi Turan Ergün, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Üniversitesi Rektörü Ekrem Savaş, Uşak İl Emniyet Müdürü Ayhan Karaduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, Şehit Polis Mehmet Çetin’in babası ve protokol üyeleri katıldı. 

ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ

Düzenlenen programda ilk olarak şehitlik ziyaret edilerek, şehitlere mezarları başında dualar edildi. Şehitlikte edilen duaların ardından Vali Turan Ergün ve beraberindeki heyet Yoncalı Köyüne gidilerek 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otelde terör örgütü üyelerince şehit düşen Mehmet Çetin, mezarı başında andı ve dualar etti.

MEHMET ÇETİN NASIL ŞEHİT OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanlığı Koruma Polisi Şehit Mehmet Çetin, Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimi sırasında Marmaris'teki otele yapılan saldırıda şehit oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın o akşam Marmaris’te kaldığı otelden ayrılmasından bir süre sonra FETÖ suikastçıları otele ulaştılar. FETÖ üyesi teröristler 3 askeri helikopter ile otele saldırı düzenlediler. Saldırı sonrası çıkan çatışmada orada bulunan ve şehit olan 39 yaşındaki Mehmet Çetin, evli ve Emir, Sümeyye adında iki çocuk babasıydı. Mehmet Çetin daha sonra memleketi Uşak’ta toprağa verilmişti.