Uşak 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne tanıdık bir isim atandı

Acil durumda tek numarayla ulaşılabilecek Uşak 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne Uşak Valiliği ve Uşak Belediyesi eski Özel kalem Müdürlerinden Mustafa Erken’in atandığı öğrenildi.
Uşak 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne tanıdık bir isim atandı

İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda acil çağrı numaralarının tek bir numarada birleştiği Uşak 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne İl Özel İdaresi’nde memur olarak çalışan Mustafa

Erken’in valilik oluru ile atandığı öğrenildi.

2012 -2017 yılları arasında Uşak Valiliği Özel Kalem Müdür olarak 5 vali ile çalışan ve 2018-2019 yılları arasında Uşak Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Mustafa Erken’in tekrar yönetici olarak atanması sevenleri arasında ve Uşak kamuoyunda büyük sevinç yarattı.

Gerek valilik gerekse belediye Özel Kalem Müdürlüğü görevlerinde başarılı, dinamik ve görev yaptığı kurumların gülen yüzü olarak tanınan ve vatandaşla sağlıklı bir iletişim kurabilen Erken’in Uşak 112 Acil Çağrı Merkezi gibi zor bir görevde başarılı olması bekleniyor.

“EN BÜYÜK SIKINTI GEREKSİZ YERE MEŞGUL EDİLMESİ”

"Acil Yardım Çağrı Merkezleri'nin en büyük sorunu ise adres sorma, telefon deneme ya da sipariş verme gibi gereksiz yere meşgul edilmesinden kaynaklanıyor. 2020 yılında 112 Acil Çağrı Merkezleri'ne 88 milyon 341 bin 131 çağrı geldi. Bu çağrıların yüzde 66,27’sini asılsız çağrılar oluşturdu. 112 Acil Çağrı Merkezlerine asılsız ihbarda bulunan ve gereksiz yere meşgul eden 160 kişiye 63 bin 200 lira idari para cezası uygulandı."

(SALİH KILINÇ/HABER)