Ünlü profesör Celal Şengör depremde ki HAARP sorularına yanıt verdi

Türkiye'de yaşanan büyük depremler sonrasında vatandaşlar tarafından HAARP konuları merak edilirken ünlü profesör Celal Şengör açıklamalarda bulundu.
Ünlü profesör Celal Şengör depremde ki HAARP sorularına yanıt verdi

Ünlü profesör Celal Şengör depremde ki HAARP sorularına yanıt verdi - Türkiye'de yaşanan büyük depremler sonrasında vatandaşlar tarafından HAARP konuları merak edilirken ünlü profesör Celal Şengör açıklamalarda bulundu. Celal Şengör tarafından depremle ilgili yeni açıklamalar gelirken Fatih Altaylı'da Teke Tek Bilim programına konuk olan Celal Şengör son günlerde tekrardan gündeme gelen HAARP ile ilgili soruları yanıtladı.

Ülke geneli bir kesim tarafından depremleri yaptırdığı açıklanan ve bu gemilerden de sismik dalgalar gönderilerek fay hatlarının da hareket geçirildiği ve bu süreçte depremlerin de meydana geldiği HAARP için açıklama yapan Şengör, depermi tetiklemek adına büyük bir enerji gerekliliğinden ve bunu da bir gemi üzerinden yapılamayacağını açıkladı.

Prof. Dr. Celal Şengör'ün açıklamalarından satır başları.

"Amerikalıların HAARP adında bir depremi var. Bunun deprem tetikleme gücü var. Depremi Amerikalılar başlattı" sorusuna Celal Şengör'ün yanıtları:

"Bundan güzel bir saçmalık duymadım yani. Hayır değil. Depremi tetikleme gibi çok büyük bir enerji lazım. Neyle yapacaksın. Mümkün değil. Hele bir gemi ile. Güldürmesinler adamı. Peki böyle bir sismik dalgası. Hayır efendim onu, o enerjiyi nasıl üreteceksin. Trilyonlarca ton kayayı kıpırdatacak bir enerji lazım. Yani düşün şurada gördüğün senin 7.4'lük bir depremi oluşturabilmek için yüz binlerce atom bombası lazım. Yerin altında bir atom bombası patlatsan dahi bunu tetikleyemez misin. Hayır. 15 kilometrelik bir atom bombası patlatsan? Tetikleyemez. Gücü yetmez. Ha fay kendi gücü ile kaymak üzeredir. Onun üzerine üflesen kayar" dedi.

İlgili Haberler