Üniversiteler ile ilgili karar ne oldu? YÖK başkanı Erol Özvar'dan son dakika açıklaması

Türkiye'de üniversitelerin açılmasına dair son dakika haberleri gündem de yer edinmeye devam ediyor.
Üniversiteler ile ilgili karar ne oldu? YÖK başkanı Erol Özvar'dan son dakika açıklaması

Üniversiteler ile ilgili karar ne oldu? YÖK başkanı Erol Özvar'dan son dakika açıklaması - Türkiye'de üniversitelerin açılmasına dair son dakika haberleri gündem de yer edinmeye devam ediyor. Gelen açıklamalarda üniversitelerin tekrardan açılabileceğinin sinyalleri gelirken konu ile ilgili de Sabah Gazetesi'nden Burcu Şen yazısını kaleme aldı.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrasında üniversitelerin uzaktan eğitime geçtiğinin altı çizilirken üniversite öğrencileri ile birlikte birçok akademisyenin de okullarda ki eğitimlerine başlaması gerektiği ifade edildi.

UZAKTAN EĞİTİM KARARI

Uzaktan eğitim ile ilgili alınan kararlar ile ilgili, "Asrın felaketi sonrası ilan edilen bölgesel Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamındaki illerde bulunan üniversitelere, deprem dolayısıyla karşı karşıya kaldıkları sorunların çözümünde akademik ve idari görevlendirme yapılması, bilişim desteği sağlanması için belirlenen üniversiteler ile eşleştirildi" denildi.

Kayıt dondurmalar ile ilgili yapılan açıklamalarda da, "Yükseköğretim programlarında kayıtlı olan tüm öğrencilere diledikleri takdirde bahar döneminde kayıt dondurma hakkı azami süreden sayılmamak üzere verildi" ifadelerine yer verildi.

Deprem bölgelerinde ki öğrencilerle ilgili de katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacağı açıklanırken sınav konularına da değinildi.

SINAVLAR NASIL OLACAK?

Sınavlarla ilgili gelen kararlar da, "6 Şubat ve sonrasında 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı güz dönemine ait final, bütünleme, mazeret, tek ders gibi sınavları ile lisansüstü programlarda yeterlik veya tez sınavı olup katılamayanlar için söz konusu sınavlar ilgili yükseköğretim kurumu tarafından belirlenecek ileri bir tarihte yapılacak" denildi.

ÜNİVERSİTELER TEKRARDAN AÇILABİLİR

YÖK Başkanı Erol Özvar tarafından gelen açıklamalar da, "Nisan ayında yüz yüze eğitime geçilecek şekilde çalışmalarımızı tamamladık. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat vermesi halinde önümüzdeki ay üniversitelerde yüz yüze ve hibrit eğitime geçilebilir" ifadelerini kullandı.