Üniversite en az 60 KPSS puanı ile şoför, güvenlik görevlisi, teknisyen ve büro personeli alacak!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından bugün yayımlanan personel alım ilanına göre pek çok kadro için personel alımlarının tamamlanacağı öğrenildi.
Üniversite en az 60 KPSS puanı ile şoför, güvenlik görevlisi, teknisyen ve büro personeli alacak!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan personel alım ilanına göre pek çok kadroda personel alımlarının yapılacağı öğrenildi. Başvuru yapmak isteyen kişiler için üniversite tarafından gerekli olan başvuru şartları ve detaylarına yer verildi. 

ÜNİVERSİTE O KADROLAR İÇİN PERSONEL ALIMI YAPACAK! 

Konu hakkında üniversite tarafından yayımlanan ilana göre kadrolar şu şekilde verildi; 

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? 

Üniversite tarafından yayımlanan ilana göre kişilerin belirlenen kadrolara başvuru yapabilmesi için bazı başvuru şartlarını sağlaması gerektiği ifade edildi. Şartlar ise şu şekilde verildi;

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.
2. Tercih edilecek pozisyonun karşısında yer alan nitelikleri taşıyor olmak.
3. Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.
4. Başvuracak adayların durumunun; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesinin "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler." hükmüne uygun olması.
5. Adaylar ilan edilen kadrolardan sadece birine başvurabilecek olup, birden fazla kadroya başvuru yapanların başvuruları kabul edilmeyecektir.
6. Kamu görevinden KHK ile çıkarılanlar başvuruda bulunamaz.
7. Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 6 ncı maddesi gereğince “İşe alınması açısından gerekli olan niteliklerden herhangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması, işe alınma açısından gerekli olan niteliklerden herhangi birini sonradan kaybetmesi…” hallerinde hizmet sözleşmesi Kurumca tek taraflı olarak feshedilir.
8. Görevini devamlı yapmasına engel teşkil edecek sağlık problemi bulunmadığını, tam teşekküllü bir sağlık kuruluşundan aldığı sağlık raporu (psikiyatri muayene dahil) ile belgelendirmek. (Atanmaya hak kazanma durumunda istenecektir.)
9. Atanmaya hak kazanan adaylar görev yerinde ikamet etmek zorundadır.

BAŞVURU TARİHİ VE YERİ 

Kadrolara girmek isteyen kişilerin ilanın yayımlandığı tarih yani 31 Mart tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Üniversitenin Personel Daire Başkanlığına şahsen veya noterden onaylı vekalet ile yapılması gerektiği ifade edildi.