Umutların tükendiği deprem bölgesinde 296'ıncı saate 2 mucize gerçekleşti!

6 şubat sabah saatlerinde gerçekleşen deprem birçok vatandaşı uykusunda yakalarken enkaz altından pek çok vatandaş kurtarıldı.
Umutların tükendiği deprem bölgesinde 296'ıncı saate 2 mucize gerçekleşti!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki deprem çevre 10 ili etkisi altında bırakırken yıkılan binaların altında binlerce vatandaş kaldı. Depremin ilk gününden bu yana ekipler tarafından arama kurtarma işlemleri devam ederken bölgede çok sayıda ekip binaların altından gelecek en ufak sese kulak kesilmeye devam ediyor. 

296 SAAT SONRA KURTARILDILAR!

6 şubat sabah saatlerinde gerçekleşen deprem birçok vatandaşı uykusunda yakalarken enkaz altından pek çok vatandaş kurtarıldı. Ölü sayısı 40 bini geçerken Türkiye'yi derinden yaralayan depremin 296. saatinde iki mucize gerçekleşti. Enkaz altında kalan vatandaşların çaresiz bekleyişleri depremin 13. gününde devam ederken enkaz altında arama kurtarma çalışmaları yapan ekiplerin umudunu yükselten kurtarma anları gündeme geldi. 

'Allah'tan ümit kesilmes' denilen bir ana daha şahitlik edildi. İki büyük depremin etkisiyle yıkılan binaların altından 13 gün sonra iki can kurtarıldı. Enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları bölgede hızla sürmeye devam ederken Hatay'da depremin 296. saatinde Kanatlı Apartmanı enkazından Suriye uyruklu Semir Muhammed Accar ile birlikte eşi enkaz altından sağ çıkarıldı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca depremin 296'ıncı saatinde enkaz altından sağ çıkarılan eşler için "296'ncı saatte sağ çıkarıldı. Genel durumları iyi, hayati bulguları ve hemodinamisi stabil. 2'sinin de bilinci açık. İlk müdahaleleri yapıldı, transferi hızla yapılarak şehir hastanemizde, tedavileri yoğun bakımda devam edecek" dedi. 45 yaşındaki Ragda adlı kadın ile 49 yaşındaki Muhammet Adana Şehir Hastanesine sevk edildi.