Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Uşak’ta da törenlerle anıldı

Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84.yıl dönümü münasebetiyle ilimizde anma törenleri düzenlendi.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Uşak’ta da törenlerle anıldı

İlk tören; 15 Temmuz Şehitleri Meydanında bulunan Atatürk anıt önünde düzenlendi. Buradaki törene; Uşak valisi Dr. Turan Ergün, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, İl Jandarma komutanı Kıdemli Jandarma Albay Fahri Semiz, CHP İl Başkanı Ali Karaoba, İYİ Parti Uşak İl Başkanı Ayşegül Obalı, polisler, askerler ve vatandaşlar katıldı.

Törenler, Vali Ergün ve ardından Başkan Çakın’ın çelenk koymasıyla başladı. Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı saat olan 09.05’de sirenlerin çalmasıyla tüm Uşak Saygı Duruşuna geçti.

Ardından Türk Bayrağı yarıya indirilerek İstiklal Marşı okundu ve buradaki tören sona erdi.

Uşak Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen program; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Beni hatırlayınız” adlı oratoryonun sergilendi.

“Atatürk Çocukları” adlı marş eşliğinde özel eğitim öğrencilerinin sergilediği gösteri izleyicilerden büyük alkış aldı.

Buradaki anma töreni, Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik ve Fotoğraf Alanı tarafından hazırlanan “Fotoğraflarla Atatürk” sergisinin gezilmesi ile sona erdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)