Ukrayna Başbakanı'ndan tahıl koridoru açıklaması geldi!

Türkiye ile Ukrayna arasında sağlanan tahıl koridoru anlaşması hakkında Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal açıklamalarda bulundu.
Ukrayna Başbakanı'ndan tahıl koridoru açıklaması geldi!

Bugün Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal tarafından Ukrayna Hükümeti Basın Merkezi'nde açıklamlar yapıldı. Yapılan bu açıklamalarda Türkiye, Rusya, BM ve Ukrayna ile sağlanan Tahıl Koridoru Anlaşması'na ilişkin açıklamalar yapılırken anlaşmanın süresiz uzatılması konsuunda çağrıda bulundu. 

Rusya ve Ukrayna'nın tahıl ve diğer gıda ürünlerini Karadeniz üzerinden dünya pazarlarına ulaştırabilmesi için imzalanan Tahıl koridoru, geçtiğimiz sene Kasım ayında 4 ay kadar daha uzatılmıştı. Bunun ardından bugün Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal tarafından konu hakkında yeni açıklama ve talepler geldi. 

SÜRESİZ OLMASI İÇİN ÇAĞRI GELDİ!

Tahıl koridoru hakkında değerlendirmelerde bulunan Şmıgal, Ukrayna'nın gıda güvenliğinde kilit bir görev üstlendiğinden bahsederek, "Bu nedenle tahıl anlaşmasının süresiz olmasında ve otomatik olarak 120 gün uzatılması konusunda ısrar ediyoruz." şeklinde konuştu. Bunun ardından ise bu tutuma izin verilmemesi gerektiği konusunda konuşarak, "Saldırganın, anlaşma süresini kısaltma girişimi daha fazla şantaj yapmak ve küresel gıda krizini tırmandırmak için yapılan bir manipülasyondur. Buna izin verilmemeli." ifadeleri ile eleştirilerini dile getirdi.