Ucuz konut projesinde Uşak ve ilçelerine kaç konut yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal projesi olarak nitelediği TOKİ Ucuz Konut Projesi detaylarını açıkladı.
Ucuz konut projesinde Uşak ve ilçelerine kaç konut yapılacak?

Proje kapsamında, 500 bin sosyal konut ve 50 bin iş yeri yapılacak. Ayrıca, TOKİ tarafından elektrik, su, doğal gaz altyapıları ve planları tamamlanmış, inşaata hazır 250 bin konut arsası sunulacak. "İlk Evim, İlk İş Yerim" olarak belirlenen kampanyaya başvurular, proje ilindeki Ziraat Bankası ve Halk Bankasının yetkili şubeleri ve e-Devlet aracılığı ile yapılacak.

Bankalar aracılığıyla yapılacak başvurular, 14 Eylül- 31 Ekim 2022 tarihleri arasında kabul edilecek. e-Devlet başvuruları ise 28 Ekim'de sona erecek. Peki, TOKİ Uşak ve ilçelerinde kaç ev yapacak?

İşte merak edilen detaylar…

TOKİ, ucuz konut projesi kapsamında Uşak’ta 4 farklı proje kapsamında toplam bin 50 konut inşa edecek.

Uşak il genelinde yapılacak sosyal konut projeleri; Eşme ilçesine 158, Merkez ilçeye 570, Sivaslı ilçesine 204 ve Ulubey ilçesine118 konut şeklinde dağılıyor.

Evlerin fiyatları nasıl olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre Uşak’ta 2+1 evlerin fiyatları 608 bin lira, 3+1 evlerin fiyatları ise 850 bin liradan başlıyor. 2+1'lerin aylık taksitleri 2 bin 280 lira, 3+1'lerin aylık taksitleriyse 3 bin 187 lira olacak.

TOKİ Başvuruları Bugün Başlıyor

Düşük ve orta gelirli vatandaşlara ev sahibi olma imkanı sunan TOKİ sosyal konut projesi başvuru tarihleri açıklandı. TOKİ sosyal konut başvuruları 14 Eylül 2022 Çarşamba günü başlıyor.

TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır?

TOKİ Sosyal Konut Projesi 250 bin konut detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Alt ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak olan Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı TOKİ başvuruları, Ziraat-Halk Bankası şubelerinden ve e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.

Başvuru Ücreti Ne Kadar?

TOKİ sosyal konut projesi başvuru ücreti, 500 TL olarak belirlendi.

TOKİ Sosyal Konut Pojesi taksitleri ne kadar olacak?

Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa edilecek 2+1 konutlara aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle, 240 ay vadeyle sahip olunabilecek.

Öte yandan, 850 bin fiyata sahip 3+1 konutlar ise 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vade ile alınabilecek.

TOKİ TAKSİT ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TOKİ'nin taksit ödemelerinin sözleşme imzalama tarihini takip eden aydan itibaren başlaması bekleniyor.

TOKİ Sosyal Konut Başvuru Şartları

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

T.C. vatandaşı olması,

Proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı olması,

Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ’den daha önce ev sahibi olmama

İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18.000 TL, yurt genelinde 16.000 TL olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)

Bir hane halkı adına, tek başvuru yapılması

Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir.

TOKİ Sosyal Konut Projesi 3+1 ve 2+1 ev fiyatları ve aylık ödeme taksitleri ne kadar? 2022 TOKİ ucuz konut başvuru ücreti ne kadar, nereye ve hangi bankaya yatırılacak?

Kimlere, Ne Kadar Kontenjan Ayrıldı?

Gençler %20

Emekliler %20

Şehit Yakınları - Gaziler %5

Engelliler %5

Diğer Vatandaşlarımız %50