Türkiye’de bu işi yapan tek kadın...

Türkiye’nin tek kadın gezici ve sabit radar görevlisi 39 yaşındaki kadın polis memuru Zehra Büyükadam eş, dost, akraba, tanıdık demeden hız sınırını aşanlara acımıyor. Zehra Büyükadam, 19 yıldır görevinin başında ve baba mesleğini büyük bir özveriyle yapıyor.
Türkiye’de bu işi yapan tek kadın...

Kimseye acımıyor

Zehra Büyükadam, akraba ve arkadaşlarının “ Bizim arabayı pas geçersin “ , “Bizim plakayı ezberledin dimi?” şeklinde kendisine takıldığını, ama kimseye taviz vermeden radar cihazının her an kayıtta olduğunu ve kim olursa olsun gözünü kırpmadan ceza yazacağını dile getirdi.Kendisi gibi polis memuruyla evli olan Zehra Büyükadam’ı diğer polis memurlardan ayıran en büyük özellik Türkiye’nin tek gezici ve sabit radar görevlisi olması.

Zehra polis görevdeyken hız sınırını aşarsanız yandınız

7 yıldır Antalya’da gezici ve sabit radar görevi yapan Zehra Büyükadam, sürüş anındaki mesleki tecrübeleriyle ve sabit radar olarak görevini yerine getirmesiyle tüm emniyet mensubu arkadaşları tarafından takdir ediliyor. Hiçbir şekilde acımadan hız sınırını aşan herkese ceza yazacağını belirten Zehra Büyükadam, “ Dünyaya tekrar gelsem yine polis olurdum “ dedi.

Mesleğe Kütahya’da başladı

Babası gibi polis olabilmek için çok çabaladığını ve sonunda başardığını belirten Büyükadam, hayallerini gerçekleştirdikten sonra kendisi gibi bir polis memuruyla yuva kurmaya karar verdi. Eşinin atamasıyla birlikte Kütahya’dan ayrılarak Batman’a gitti ve burada 4 yıl görev yaptı.

Giden canın telafisi yok

Günde ortalama 150-200 ceza kestiğini belirten Büyükadam “ Radar cezası hızla yapılan bir ceza olduğu için ben herkesin lütfen kurallara uyarak seyretmelerini rica ediyorum. Giden canın telafisi yok. Radar cezası çok ucuz bir ceza da değil. İnsanlarımız maddiyata da önem verdiği için bunu eklemek istedim “ uyarısında bulundu.