Türkiye'de açlık sınırı asgari ücret rakamlarını geçti! Şubat ayında açlık sınırı 9.475 TL oldu

Türkiye'de bugün Türk-İş Konfederasyonu tarafından yapılan son dakika açıklamalarında açlık sınırı rakamları açıklandı.
Türkiye'de açlık sınırı asgari ücret rakamlarını geçti! Şubat ayında açlık sınırı 9.475 TL oldu

Türkiye'de açlık sınırı asgari ücret rakamlarını geçti! Şubat ayında açlık sınırı 9.475 TL oldu - Türkiye'de bugün Türk-İş Konfederasyonu tarafından yapılan son dakika açıklamalarında açlık sınırı rakamları açıklandı. Güncel paylaşılan fiyatlara göre gerçekleştirilen araştırmalrada, açlık sınırının Şubat ayında 9 bin 425 liraya ve yoksulluk sınırının ise 30 bin 700 liraya yükseldiği belirtildi.

Türk-İş Araştırması 2023 Şubat ayı sonuçlarına göre açlık sınırı olarak bilinen 4 kişilik bir ailenin de sağlıklı, dengeli ve yeterli de beslenebilmesi adına yapması gereken aylık gıda harcama tutarları da 9 bin 425 TL 15 kuruşa yükseldi.

Gıda harcamaları ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı  olan yoksulluk sınırı ise 30 bin 700,83 TL'ye yükseldi.

Açlık sınırı Türkiye'de geçen ay 8 bin 864 liraya yükselirken asgari ücreti geri de bırakmıştı. Şubat ayı enflasyon rakamları da; asgari ücret ve açlık sınırı makasının açılmasına neden oldu.