Türk Sağlık Sen Uşak Şubesi’nden iş bırakma eylemi

TÜRK Sağlık-Sen Uşak Şubesi üyeleri, iş bırakarak, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması düzenledi.
Türk Sağlık Sen Uşak Şubesi’nden iş bırakma eylemi

Uşak’ta 730 üyesi bulunan Türk Sağlık Sen Uşak Şubesi bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Yaklaşık 300 üyenin katıldığı basın açıklamasında konuşan Sendika Şube Başkanı Mehmet Özkuk, " talebimiz nettir. Talebimiz çalışanların ekonomik sıkıntılarını gidermesi içindir. Çalışanları memnun edecek sağlık kurum ve Kuruluşlarının tamamında görev yapan arkadaşları kapsayacak makul bir ücret artışı bekliyor ve ümit ediyoruz” dedi.

“TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARI EKONOMİK SIKINTI YAŞAMAKTADIR”

Hastane önünde yapılan basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Mehmet Özkuk, “Sağlık çalışanlarımızın tamamın ücretlerine zam yapılması için başlattığımız mücadelede Perşembe günü açıklama yapmış Cuma günü bir saat geç gelmiştik bugün iş bırakarak tepkimizi gösteriyoruz. Bizim talebimiz ve tüm sağlık çalışanların beklenmesi makul sürdürebilir ve kalıcı bir ücret politikasının benimsenmesi sağlık çalışanlarımızın tamamın bundan faydalanmasıdır. Doktorlarımız bu zammı hak ediyorlar. Bir itirazınız olmaz olamaz bizim isteğimiz tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinin artırılmasıdır çünkü tüm sağlık çalışanlarımız tamamı ekonomik sıkıntı yaşamaktadır çünkü tüm sağlık çalışanlarının ücretleri erimiştir. Bir günde hem açıklanıp hem de Türkiye Büyük Millet Meclisin de kabul edilen düzenleme eksik olmuştur” dedi.

“TÜRK SAĞLIK SEN İÇİN ÇALIŞANLAR DEĞERLİDİR”

Özkuk açıklamasına şu ifadelerle devam etti: “Pandemide omuz omuza cephede savaş veren kahramanlar tüm zorluklara rağmen hiç yılmadan devletine ve milletine hizmet eden cefakârlar. Kısacası cefanın talipleri sağlık çalışanlarımızın tamamıdır ayrı gayrı olamaz sağlık çalışanları bir bütündür sağlık hizmetleri bir ekip işi olduğuna göre bu ekibin her bir çalışanı değerlidir bizde sağlık çalışanlarına bir bütün olarak bakarız ne ayrımcılığı kabul ederiz nede ekonomik kayıtlarının görmezden gelinmesine razı oluruz. Çünkü biz Türk Sağlık Sen’iz. Bizim için önce her bir çalışan değerlidir onların derdi derdimiz isteği isteğimizdir. son günlerde görüyoruz ki özellikle sosyal medyada halka oynayarak ve yalanlarla sağlık çalışanların arasına fitne sokuyorlar çalışanlar için verdiğimiz haklı mücadeleye ilgiyi ve alakayı başka yöne çekmek isteyenler var gerçekleri değiştirip hakkı yansıtmak için çirkinliklerle uğraşan var iyi bilsinler ki onlara ne bizler nede çalışanlarımız fırsat vermez bu kirli oyunlar tutmaz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada kaynağından doğru bilgilere itibar edilmelidir. Kıymetli basın mensupları talebimiz nettir talebimiz çalışanların ekonomik sıkıntılarını gidermesi içindir çalışanları memnun edecek sağlık kurum ve Kuruluşlarının tamamında görev yapan arkadaşları kapsayacak makul bir ücret artışı bekliyor ve ümit ediyoruz.  Sağlık müdürlüklerinden okul sağlığı merkezlerine aile hekimlerinden acil sağlık hizmetlerine bakanlık hastanelerinden üniversite hastanelere kadar velhasıl sağlık kurum ve kuruluşlarımızın tamamında görev yapan tüm sağlık çalışanlarımız ve mesai arkadaşlarımıza bu artış yapılmalıdır bundan faydalanılmadılar Türkiye Büyük Millet Meclisinde  bu konuda düzenleme yapılacağı yetkililer tarafından ilan edilse de biz bunun bir an önce hayata geçmesini kamuoyuyla paylaşılmasını istiyoruz. Mücadelemizde kararlıyız. sağlık çalışanları ile birlikte hakkımızı almanın gayretindeyiz Türk Sağlık SEN olarak tüm platformlarda mücadelemizi sürdüreceğiz sağlık çalışanların gür sesi olmaya devam edeceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz birlikte başaracağız hepinize çok teşekkür ediyorum.”

(SALİH KILINÇ /HABER)