Türk Ocakları Uşak şubesi aşure dağıttı

Türk Ocakları Uşak Şubesi, Dörtyol Şube binası önünde vatandaşlara aşure dağıttı.
Türk Ocakları Uşak şubesi aşure dağıttı

Dualarla yapılan aşure dağıtım töreninde bir konuşma yapan Türk Ocakları Uşak Şube Başkanı Kemal Tunç, tüm Uşak halkının ve İslam aleminin Muharrem Ayı ve aşure gününü kutladı.

Tunç konuşmasında aşurenin tarihçesi hakkında şu bilgileri verdi: “Müslümanlar için bir dönüm noktası olan hicret, Allah rızası için; anadan, babadan, evlattan, yardan, diyardan, maldan, mülkten hatta candan vazgeçmenin ibretli ve meşakkatli bir öyküsü; Yüce dinimizin rahmet yüklü mesajlarını bütün insanlığa ulaştırmak için çıkılan kutlu yolculuğun adıdır. Öyle ki tebliğ hicreti doğurmuş, hicret ise tebliği yoğurmuştur. Kısaca hicret Müslümanlar için bir milattır.

Hz. Ömer’in halifeliği döneminde hicretin gerçekleştiği gün, Hz. Ali’nin teklifiyle hicrî takvimin başlangıcı sayılmıştır. O günden itibaren de İslam âleminde 1 Muharrem hicrî takvimin başlangıcı olarak kabul görmüştür.

Müslümanlar için bir milat olan hicret; Allah’a ve O’nun Kutlu Elçisi Rahmet Peygamberine gönülden bağlılığın bir ifadesi; hakka, hakikate, ilme, irfana ve medeniyete yapılan yolculuktur.

Hz. Adem’in işlediği günahtan sonra  tövbesinin kabul edilmesi,

- Hz. İdris'in diri olarak göğe yükseltilmesi,

- Hz. Nuh'un gemisinin tufandan kurtulması,

- Hz. İbrahim'in ateşte yanmaması,

- Hz. Yakup'un oğlu Yusuf'a kavuşması,

- Hz. Eyyub’un hastalıklarının iyileşmesi,

- Hz. Musa’nın Kızıldeniz'den geçip İsrailoğulları'nı firavun'dan kurtarması,

- Hz. Yunus’un balığın karnından çıkması,

- Hz. İsa'nın doğumu ve ölümden kurtarılıp göğe yükseltilmesi gibi güzel olaylar hep Muharrem Ayı’nda olmuştur.

Bunca güzel olayların yanında 10 Ekim 680’de Bugün Irak sınırları içerisinde bulunan Kerbela şehrinde, Hz. Muhammed’in torunu Hüseyin Bin Ali’ye bağlı küçük bir birlik ile Emevi Halifesi 1. Yezid’in ordusu arasında cereyan etmiş “Kerbela Vakası” vardır. Hz. Muhammed’in kızı Fatıma’dan, Hz. Muhammed’in kuzeni Ali’den olma oğlu İmam Hüseyin ve ehlibeyti bu ayda şehit edilmiştir.

Bu vesile ile şehitlerin efendisi, Rahmet peygamberinin Çiçeği, cennet gençlerinin seyyidi, ümmetin göz bebeği, Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, Uşak halkımızın ve tüm İslam aleminin Muharrem Ayı’nı ve aşure gününü kutluyorum.”