Turgay Başyayla ile “Lezzet Yolculuğu” bu kez Uşak’a yapıldı

Show Tv kanalında yayınlanan ve en çok izlenen programları arasında yer alan Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu” programının durağı Uşak oldu
Turgay Başyayla ile “Lezzet Yolculuğu” bu kez Uşak’a yapıldı

Uşak Belediye Başkanlığının öncülüğünde, Uşak Aşcılar ve Pastacılar Derneği ve Taşkopon Derneği girişimleri ile Uşak’a gelen ünlü türkücü Turgay Başyayla, 3 gün boyunca ilimizde çekimler yaptı.

İlk gün kent merkezinde ünlü aşçı Fatih Demir nezaretinde Uşak’ın, Tarhana çorbası, keşkek, Ulubey ilçesinin, sini hamursuzu, döndürme, ebem köftesi, demir tatlısı gibi yiyeceklerini tanıtan Başyayla, ikinci gün merkez ilçeye bağlı Şükraniye Köyüne geçti. Burada Kethudazadelerden Tuncer ve Ömer Kâhya ailesine ait Hacımlı Mehmet Bey konağında çekimler yapıldı.

Uşak Belediyesi Kent Tarihi Müzesi Arkeologlarından Cengiz Doğan’ın rehberlik ettiği çekimlerin bu bölümünde Uşak’a özgü  Alacadene, gıli gıli, basma un ve irmik helvaları gibi yemekler tanıtıldı. Çekimler esnasında, sadece Uşak’ın lezzetleri değil, ciridi, halk oyunları, doğal ve tarihi değerleri ve güzellikleri de çekimlerde yer alarak Uşak’ın tanıtımı sağlandı.

Daha önce de aynı programın çekimi ve çeşitli konserler için Uşak’a gelen ünlü Türkücü Turgay Başyayla’nın çevresine, “Uşak’a defalarca gelmeme rağmen, bu kente her gelişimde yeni bir tat ve güzellikle karşılaşıyorum. Uşak, çok egzotik bir şehir” dediği öğrenildi.