TÜKODER Başkanından kira yardımları için tepki! Harçlık gibi kalıyor

TÜKODER Başkanından kira yardımları için tepki! Harçlık gibi kalıyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından depremzede vatandaşlara maddi destek sağlanacağı açıklanmıştı. Yapılan bu açıklamanın ardından ise verilecek olan miktarlar hakkında tepkiler de gelmeye başladı. Konu hakkında gelen tepkiler büyürken Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Başkanı Aziz Koçel yapılan bu yardımın deprem bölgesindeki vatandaşlara yetersiz kaldığını ifade ederek tepkilerini bir kez daha dile getirdi. 

Özellikle de konut, kira fiyatlarının da yükselmesi nedeni ile vatandaşların ekonomik anlamda oldukça zorlandıklarını ifade eden Koçel, kira yardımı olarak verilen bu miktarların gerçek ihtiyaçlar karşısında oldukça düşük miktarlarda kaldığını ifade etti. Bu nedenle de kişilerin deprem bölgesinde ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için de desteklerin artırılması gerektiğinden bahsetti. 

HARÇLIK GİBİ KALIYOR! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğn tarafından yapılan açıklama ile birlikte depremin etkilerinin görüldüğü 11 ilde vatandaşlar için TOKİ tarafından sağlanan anlaşma sonucunda fay hatlarından uzak bölgelere konutların inşa edileceği ifade edidli. Yapılan bu açıklama sonucunda da konutların yapm süreci esnasında vatandaşlar için yapılacak olan konut desteğinin belirlendiği öğrenildi. Fakat bu desteklerin son derece az olduğunun da altı çizilerek devlet tarafından verilen bu desteğin artırılması gerektiğinden bahsetti. 

Konu hakkında "Vatandaş o bina bitene kadar 5 bin liraya kira ev buluyorsa bunun en az yarısının verilmesi sağlanmalı. Devletin şu anda verdiği kira yardımı harçlık niteliğine dönüştü" şeklinde yaptığı açıklamalar ile verilen bu yardımların miktarlarının bir an önce yükseltilmesi gerektiğinden bahsetti.