Trendyol Anneler Günü hediyesi iphone telefon çekilişi doğru mu gerçek mi?

Milyonlarca kişinin cep telefonuna gönderilen Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone çekilişi mesajı sonrası dolandırıcılık uyarısı yapıldı. Linki tıklayanlar, anket dolduranlar ne yapacak.
Trendyol Anneler Günü hediyesi iphone telefon çekilişi doğru mu gerçek mi?

Türkiye'nin en büyük e-Ticaret alışveriş sitelerinden biri olan Trendyol anneler günü hediyesi kampanyası ile büyük yankı uyandırdı. Cep telefonlarına gönderilen SMS ve internet sitelerini gezerken yapılan aramalar sonucu ekranda çıkan Trendyol Anneler Günü Hediyesi iPhone Çekilişi linkini tıklayan kişilere uyarı geldi.

TRENDYOL ANNELER GÜNÜ HEDİYESİ İPHONE ÇEKİLİŞİ DOĞRU MU?

Son günlerde sosyal mecralarda dolaşan Trendyol’un Anneler Günü 2024 hediyesi ile ilgili resmi bir kampanyası ya da duyurusu bulunmuyor. Bir sosyal medya kullanıcısının X (Twitter) üzerinden sorduğu soruya Trendyol Destek ekibi şu cevabı verdi: “Merhaba, iletmiş olduğunuz bağlantı firmamıza ait değildir. Gerekli incelemenin yapılması adına ilgili ekiplerimize bilgilendirme sağladık. Bu yönde iletilen bağlantı ve yönlendirmelere itimat etmemenizi rica eder, geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.”

trendyol-cekilis-haberi.jpg

Dolandırıcılar güven sağlamak için büyük firmaların isimlerini ve logolarını kullanırlarken Trendyol bu alanda en çok kullanılan firmalar arasında yer alıyor. Kötü niyetli kişiler Anneler günü gibi özel günleri fırsat bilerek virüslü linkleri vatandaşın tıklamasını sağlıyor. Linki tıklayan kişilerin cep telefonlarına casus yazılımlar yükleniyor ve bu sayede bilgileri kopyalanıyor. Trendyol Anneler Günü iPhone hediyesi de bu tip girişimler arasında yer alırken gerçeği yansıtmıyor.